Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Octombrie 2021
Vizualizari: 354
Comentează add

În România, în primele zece zile ale lunii octombrie, o persoană a murit din cauza COVID-19 la fiecare 6 minute, însă scepticismul faţă de imunizare rămâne în continuare ridicat

UE trimite în România medicamente anti-COVID-19 şi echipamente medicale

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Mai multe țări din Uniunea Europeană au trimis medicamente anti-COVID-19 şi echipamente medicale pentru tratarea pacienţilor din România.
 
Agenția Reuters amintește că România se confruntă cu o creştere a infecţiilor în mare parte în rândul majorităţii nevaccinate a populaţiei adulte. În România, în primele zece zile ale lunii octombrie, o persoană a murit din cauza COVID-19 la fiecare şase minute, însă scepticismul faţă de imunizare rămâne în continuare ridicat.
 
Comisia Europeană a transmis vineri, 15 octombrie, că a coordonat transportul către România a 250 de concentratoare de oxigen, echipamente esenţiale pentru creşterea aprovizionării cu oxigen medical necesar pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare critică. Polonia a trimis 50 dintre cele 250 de concentratoare, iar restul provin dintr-un depozit al UE.
 
De asemenea, UE a coordonat transportul a 5.200 de doze de anticorpi monoclonali din Italia către România, a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă. Anticorpii monoclonali sunt un tratament experimental pentru pacienţii cu COVID-19.
 
UE va coordona, de asemenea, transportul a altor opt concentratoare de oxigen şi 15 ventilatoare din Danemarca. Ventilatoarele ajută pacienţii cu COVID-19 în stare gravă să respire.
 
Doar aproximativ o treime din populaţia adultă a României a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor publice ale UE.
 
Potrivit statisticilor oficiale publicate la începutul acestei săptămâni, peste 70% dintre infecţiile confirmate în România precum şi 93% din decese au survenit la persoane nevaccinate. 
 

Etichete UECovidcoronavirusbilanțajutorconcentratoare oxigenanticorpi monoclonali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live