Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Mai 2022
Vizualizari: 277
Comentează add

Potrivit societății de distribuție a electricității, 90% din infrastructură a fost deja restaurată în unele regiuni, cu toate că amploarea distrugerilor a fost fără precedent.

Ucrainenii încep să refacă infrastructura distrusă de bombardamente

ilie-pintea

  Kiev. Foto: Ilie PIntea.

În ciuda războiului, ucrainenii încep să refacă infrastructura distrusă în bombardamentele rusești - după cum a constatat de la fața locului trimisul nostru special, Ilie Pintea.

Potrivit societății de distribuție a electricității Ukrenergo, 90% din infrastructură a fost deja restaurată în unele regiuni, cu toate că amploarea distrugerilor a fost fără precedent.
 
După eliberarea localităților din mai multe regiuni, peste 6 milioane de abonați au fost reconectați la rețelele de energie electrică. Volodimir Kudrițkii, directorul general al Ukrenergo, a declarat că s-au format 40 de echipe de reparații care lucrează 24 de ore, 7 zile din 7, iar 28 de linii aeriene de înaltă tensiune au fost deja restaurate.
 
Am găsit pe teren asemenea echipe la Andriivka și la Irpin, unde mai bine de 2.000 de familii au rămas fără locuințe.
 
Oleksandr Markușin, primarul din Irpin: Încercăm să refacem utilitățile. Alimentarea cu apă a fost restabilită aproape în tot orașul. Continuăm cu electricitatea și gazele. Practic, orașul se întoarce la viață, dar după eliberare și încetarea ostilităților doar pe două străzi se putea circula, restul fiind blocate. A fost nevoie doar de 10 zile pentru a le curăța pe toate și pentru a demina zonele din oraș. Nu putem să-l reînnoim, dar îl facem mai frumos decât a fost.
 
În unele localități, echipajele de reparații lucrează sub foc și în zonele care trebuie deminate. Dar chiar și așa, s-a reușit restabilirea alimentării cu electricitate în timp-record.
 

Etichete ucrainainfrastructurarefacere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live