Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

26 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1047
Comentează add

Preşedintele Ucrainei le-a cerut cetăţenilor susţinere pentru "o alegere dificilă" şi a precizat că dorinţa autorităţilor este să nu pericliteze situaţia economică.

Ucraina "nu se îndepărtează de traseul european"

carmen-valica

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici. Foto: Arhivă

Sediul guvernului de la Kiev este pichetat de dimineaţă, iar pentru diseară sunt aşteptate noi proteste faţă de renunţarea la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană - transmite agenţia de ştiri ucraineana UNIAN.

Aseară, circa 20.000 de oameni au manifestat în capitala Ucrainei şi s-au produs ciocniri cu forţele de ordine, soldate cu arestări.

Este vorba doar de o amânare a semnării acordului - dau asigurări autorităţile care au făcut, în ultimele zile, numeroase declaraţii, prin care arată că nu renunţă la parcursul european.

Într-un discurs adresat cetăţenilor ucraineni, preşedintele Victor Ianukovici le-a cerut acestora înţelegere şi susţinere pentru ceea ce a numit "o alegere dificilă, care a ţinut cont de riscurile economice: posibilitatea ca oamenii să-şi piardă locurile de muncă şi să nu-şi mai poată primi salariile, pensiile şi bursele, însă asta nu înseamnă că Ucraina se îndepărtează de traseul european" - spune Viktor Ianukovici.

"Ucraina nu are altă opţiune decât să construiască o societate după standarde europene. Reformele pe care le aplicăm dovedesc că urmăm drumul european, nimeni nu ne poate fura acest vis al Ucrainei europene, nimeni nu ne va abate de la drumul spre acest vis", spune Viktor Ianukovici.

Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius la sfârşitul acestei săptămâni, ar fi fost un moment politic favorabil, dar nu reprezintă un termen limită pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană - spun oficialii de la Bruxelles.

Oferta rămâne pe masă, valabilă pentru orice moment în care Ucraina îşi va fi îndeplinit angajamentele luate - după cum transmite corespondentul RRA, Sorin Croitorescu.


Etichete UcrainaKievprotesteVilniusVictor Ianukovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live