Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

22 Mai 2017
Vizualizari: 814
Comentează add

Compania UBER România le cere autorităţilor retragerea temporară a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Legii taximetriei.

UBER cere retragerea temporară a OUG de modificare a Legii taximetriei

alex-lancuzov

   

Compania UBER România le cere autorităţilor retragerea temporară a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Legii taximetriei, până când va exista un cadru de reglementare distinct pentru serviciile de transport de persoane, oferit de această companie.

Reprezentanta UBER România, Alexandra Corolea a explicat: 

Alexandra Corolea: "Spre deosebire de un serviciu de taxi, UBER este o comunitate online închisă, de oameni care, fie că-şi împart maşina, fie accesează un serviciu de ride sharing, este o activitate ocazională, poţi să faci asta o oră pe zi, o oră pe lună, sau o oră pe an - aşa cum foarte mulţi şoferi parteneri utilizează platforma şi, mai mult de atât, poţi să-ţi împarţi o destinaţie, prin aplicaţia UBER.

"Este, practic, un serviciu care nu vrea să înlocuiască opţiunile existene, cu atât mai puţin serviciul de taxi, ci vine să le completeze". 

Potrivit legii în vigoare, transportul de persoane contra cost se poate face exclusiv cu autorizaţie, dar pentru sancţionarea şoferilor care nu respectă legea este obligatoriu ca poliţia rutieră să dovedească caracterul repetat al faptei, ceea ce până la apariţia orodonanţei era, practic, imposibil.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei este în dezbatere publică până pe 28 mai şi a fost emisă după protestele patronatelor din transporturi de la sfârşitul lunii aprilie care au acuzat UBER de concurenţă neloială.


Etichete UBER RomâniaLegea taximetrieiAlexandra Corolea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live