Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

31 Martie 2013
Vizualizari: 1133
Comentează add

Ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, afirmă că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la pâine începând cu luna iulie, conform proiectului anunţat anterior de guvern.

TVA la pâine, "redus la 9 % de la 1 iulie"

sorin-solomon

Foto: arhivă Agerpres.

Guvernul va reduce TVA la pâine de la 24% la 9% de la 1 iulie, a declarat duminică, ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu.
   
"Decizia politică de a reduce TVA la pâine începând cu data de 1 iulie a acestui an este asumată la nivelul Uniunii Social Liberale. Orice altă discuţie este inutilă acum. Analize au fost făcute la jumătatea anului 2012 şi la începutul acestui an, care arată că va fi un impact la nivelul bugetului, dar pe care îl vom acoperi prin reducerea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea colectării veniturilor', a declarat Daniel Chiţoiu, la un post TV de ştiri.

"La nivelul ministerului finanţelor publice nu există niciun astfel de document oficial semnat de ministrul finanţelor", se precizează într-un comunicat postat pe siteul ministerului finanţelor publice.

Proiectul de reducere al TVA la pâine este de actualitate şi reprezintă una dintre priorităţile asumate de guvern pentru acest an.
   
Ministrul a explicat că nu a solicitat un document în ultima lună prin care să fie arătate exact calculele cu privire la impactul bugetar al reduceri TVA la pâine, dar, indiferent de calcule, decizia a fost deja luată şi va fi pusă în aplicare de la 1 iulie.
   
Impactul bugetar brut calculat prin reducerea TVA la pâine, de la 24 la 9%, este de 250 de milioane de lei, dar în realitate autorităţile vor avea mult mai mult fiscalizat, a declarat, pe 23 martie, premierul Victor Ponta.
   
"Ne-am gândit să facem acea reducere de TVA pe tot lanţul la pâine, de la 1 iulie şi până la 31 decembrie 2013 şi vom vedea dacă se confirmă teoria noastră că de fapt o să avem încasări mai mari cu o cotă scăzută de TVA sau teoria FMI că vom avea o nouă gaură la buget. I-am cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să facă un parteneriat cu producătorii, să le explice că dacă avem un succes trecem de la pâine şi la alte produse.

"Doar pentru pâine impactul bugetar calculat brut prin reducerea de la 24 la 9% este de 250 de milioane de lei, dar noi am spus că în realitate o sa avem mult mai mult fiscalizat şi nu vom pierde cei 250 de milioane de lei", a spus Victor Ponta.


Etichete TVApâineministrul finanţelorDaniel ChiţoiupremierVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live