Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Noiembrie 2021
Vizualizari: 292
Comentează add

Autoritățile explică, în scurte clipuri video demonstrative, felul în care se formează un set de testare rapidă pe bază de salivă și modul în care se folosesc efectiv.

Tutoriale pentru testele antigen pe bază de salivă

radiojurnal

 Ministrul Educației,  Sorin Cîmpeanu. Foto: gov.ro.

În România, autoritățile explică, în scurte clipuri video demonstrative, felul în care se formează un set de testare rapidă pentru depistarea coronavirusului, pe bază de salivă și modul în care se folosesc efectiv.

Este vorba de testele care vor fi utilizate pentru copii și cadrele didactice, de două ori pe săptămână în școli sau acasă, înainte de cursuri. Miniștrii sănătății și educației au arătat detaliat pașii care trebuie urmați. De asemenea, cum se citesc rezultatele și au subliniat din nou că este vorba de proceduri foarte simple, dar extrem de importante pentru care este nevoie de implicarea tuturor.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Le mulțumesc tuturor colegilor, cadre didactice, profesori, învățători, educatori! În egală măsură, mulțumesc părinților. Este un gest foarte simplu prin care putem contribui la derularea normală a procesului de învățământ, prin care putem contribui major la starea de sănătate a copiilor noștri.
 
Clipurile demonstrative sunt postate pe internet pe paginile de Facebook ale Ministerelor Educației și Sănătății.
 
Prima tranșă de teste a ajuns deja în școli, iar joi ar putea fi prima zi în care se vor folosi când elevii și preșcolarii se întorc la cursuri, cu prezență fizică în localitățile cu incidență COVID-19 sub trei cazuri la mia de locuitori, dar și acolo unde se depășește acest prag, dacă rata de vaccinare a personalului din școli este de cel puțin 60%.
 

Etichete covid-19testesalivaantigentutoriale(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live