Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

15 Iulie 2014
Vizualizari: 1006
Comentează add

Concurenţii vor avea de urcat până la altitudini de peste 2000 metri, pe Transfăgărăşan până la Bâlea Lac, dar vor ajunge şi la Păltiniş, în Munţii Cindrel, la 1450 m altitudine.

Turul ciclist al Sibiului, a IV-a ediţie

carmen-vulcan-sibiu

Concurs de ciclism pe Transfăgărăşean. Foto: Constan Paşol(arhivă).

În jur de 150 de ciclişti de pe trei continente vor participa la cea de-a patra ediţie a Turului Ciclist al Sibiului, care se va desfăşura între 17 şi 20 iulie, au anunţat astăzi organizatorii, în conferinţa de presă susţinută la Sibiu.

Potrivit acestora , Turul Ciclist al Sibiului este la ora actuală cea mai importantă competiţie ciclistă din România iar Uniunea Ciclistă Internaţională a menţinut-o în categoria 2.1, ceea ce o situează în topul primelor 5 competiţii cicliste de şosea din Europa de Sud-Est.

La start se vor alinia , în acest an, 22 de echipe pro-continentale, continentale şi naţionale, noutatea fiind că ele reprezintă trei continente: Europa, America de Sud şi Asia, faţă de anii trecuţi când a fost reprezentat doar bătrânul continent.

Printre premiere este prezenţa echipei naţionale a Argentinei şi a unei echipe continentale din Japonia.

România va fi reprezentantă de către două echipe naţionale, lucru care a fost aprobat de către Uniunea Ciclistă Internaţională, a subliniat Nicolae Ivan, unul dintre organizatorii Turului Ciclist al Sibiului.

Startul în Turul Ciclist al Sibiului se va da joi, 17 iulie, ora 18,30 în Piaţa Mare,  cu etapa de Prolog prin centrul istoric al Sibiului , cu o lungime de 2,4 km.

În total, în cele 4 zile de competiţie, cicliştii vor avea de parcurs 500 de kilometri, o mare parte a traseului fiind cu zone de căţărare, care este de altfel specificul acestei întreceri cicliste.

Concurenţii vor avea de urcat până la altitudini de peste 2000 metri, pe Transfăgărăşan până la Bâlea Lac, dar vor ajunge şi la Păltiniş, în Munţii Cindrel, la 1450 metri altitudine.
 


Etichete Ştiri CentruTurului Ciclist al SibiuluiUniunea Ciclistă InternaţionalăEuropa de Sud-EstEuropaAmerica de SudAsiaPiaţa MareTransfăgărăşanPăltinişMunţii Cindrel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live