Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

22 Aprilie 2017
Vizualizari: 871
Comentează add

Următoarea oprire a "Pianului Călător" şi mai ales a protagonistului său, Horia Mihail, va fi luni, la Buzău, desigur, tot în ritmuri de vals.

Turneul "Pianul călător" a ajuns la Teatrul "Jean Bart" din Tulcea

irinel-calin-tulcea

Pianistul Horia Mihail. Foto: radioromaniacultural.ro.

Turneul "Pianul călător" a ajuns, vineri seară, la Teatrul "Jean Bart" din Tulcea. Melomanii s-au bucurat de o reîntâlnire în ritmuri de vals, între protagonistul concertului de gală, Horia Mihail, şi pianul adus aici în anul 2013, de Radio România, prin intermediul Centrului Cultural Media şi al Asociaţiei Culturale Accendo. Şi cum Tulcea este indisolubil legată, prin Dunăre, de capitala valsului - Viena - concertul a fost o invitaţie irezistibilă pentru tulceni.

Horia Mihail: Într-adevăr, Viena, dar nu numai Viena, am trecut şi prin Praga şi până la urmă, concertul s-a sfârşit la Paris. Muzică de Schubert, Johannes Brahms, Dvořák, Frédéric Chopin; legătura dintre centrul şi restul Europei, iar finalul, muzica secolului XX, începutului de secol XX, Maurice Ravel şi Claude Debussy.

Aflat la cea de-a şaptea sa ediţie, turneul "Pianul călător" este un proiect Radio România, cu 15 concerte în ţară, după cel din deschidere de la Chişinău, Republica Moldova. Următoarea oprire a "Pianului Călător" şi mai ales a protagonistului său, Horia Mihail, va fi luni, la Buzău, desigur, tot în ritmuri de vals.


Etichete Turneul "Pianul călător"Teatrul "Jean Bart"Tulcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live