Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

19 Octombrie 2014
Vizualizari: 1556
Comentează add

Salvamontiștii din Bușteni au reușit să recupereze și să-l aducă in stațiune pe turistul, care, a fost lovit în cap de un bolovan desprins de pe un versant.

Turistul lovit de bolovan în Bucegi, transportat la spital

simona-uta-ploiesti

Foto: Simona Uță.

Dupa o interventie dificila care a durat aproximativ 4 ore, salvamontistii din Busteni au reusit sa recupereze si sa-l aduca in statiune pe turistul, care, in aceasta dupa-amiaza, a fost lovit in cap de un bolovan desprins de pe un versant muntos, din Bucegi.

Gheorghe Haiduc, seful Seviciului Salvamont Busteni a declarat ca actiunea de salvare a fost una foarte dificila datorita zonei greu accesibile unde s- a produs accidentul, dar dupa o interventie care a durat aproximativ patru ore, barbatul ranit la cap de bolovan a fost coborat in statiune cu telecabina de unde a fost preluat de un echipaj al ambulantei si transportat la Spitalul din Sinaia.

Conform declaratiilor oferite de seful Savamont Busteni, Gheorghe Haiduc, grupul de turisti, din care facea parte si barbatul accidentat, se afla pe pe firul Văii Albe din Bucegi, însă nu pe un traseu turistic marcat, ci într-o zonă între stânci care au o înclinaţie de cel puţin 70 de grade, la o altitudine de peste 1900 m.


Etichete Știri CentruturistrănitvictimăValea PrahoveiBucegiSalvamontBușteniGheorghe Haiduc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live