Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2019
Vizualizari: 357
Comentează add

Turiştii blocaţi în insula grecească Samothraki ar urma să fie aduşi, începând de astăzi, pe continent la bordul unui catamaran care poate transporta atât pasageri, cât şi vehicule

Turiştii blocaţi în Samothraki "vor putea fi transportaţi pe continent"

radiojurnal

Turiştii blocaţi în insula grecească Samothraki ar urma să fie aduşi, începând de astăzi, pe continent la bordul unui catamaran care poate transporta atât pasageri, cât şi vehicule.

Feribotul, care asigură legătura cu Grecia continentală, s-a defectat în urmă cu o săptămână, iar sute de turişti români şi străini nu au mai putut să plece. Vântul puternic şi marea agitată nu au permis acostarea altor vapoare.

Turiştii au dormit în maşini sau în port, în condiţiile în care locurile de cazare s-au ocupat, iar mulţi dintre ei au rămas şi fără bani.

Liliana Maxim-Miculescu, unul dintre turiştii aflaţi pe insulă, a relatat, astăzi, la Matinalul de la Radio România Actualităţi, experienţa prin care a trecut:

Liliana Maxim-Miculescu: Astăzi, în jurul orei 12:00, aşteptăm să ajungă aici primul feribot care va prelua undeva la vreo 100-100 şi ceva de maşini, dar să ştiţi că nu va fi suficient un singur transport, pentru că numărul autovehiculelor este cu mult mai mare. Deja s-au format cozi la bilete, sunt sute de oameni care au mers personal acolo ca să-şi cumpere acele vouchere în baza cărora putem călători. Tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile a fost, pentru noi, ca un fel de Fata Morgana, feribotul 'Fata Morgana', ba că vine, ba că nu vine, ba că ni se pare că-l vedem, ba că este doar o ambarcaţiune de mici dimensiuni. Iar astăzi, când au început acestea să fie vândute, când au început oamenii să se adune - şi aici suntem mult mai multe naţionalităţi, nu suntem doar români - atunci a reînceput organizarea cam peste tot. Să vedem ce se întâmplă acum, dacă vom reuşi să plecăm cu primul feribot, care ar urma să ajungă pe partea continentală undeva la orele 14:30.


Etichete turistiblocatigrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live