Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Cenuşoiu

17 Iulie 2010
Vizualizari: 1827
Comentează add

Gradul de ocupare al unităţilor de cazare ajunge la 96%, iar staţiunea Mamaia rămâne şi în acest week-end în topul preferinţelor. Atenţionarea de caniculă este valabilă și duminică.

Turiştii au ales litoralul pentru a scăpa de caniculă

alexandru-cenusoiu

Cele 26 de grade din apa mării şi cele 30 din aer au umplut plajele. Foto: Agerpres.

În căutarea unui loc răcoros, peste 80 mii de turişti au ales litoralul românesc.

Cele 26 de grade din apa mării şi cele 30 din aer au umplut plajele.

Cei veniţi pe litoral lenevesc pe nisip, şi sunt dornici să mai facă o baie în mare sau să mai prindă câteva ore de soare.

Potrivit corespondentului Radio România, Mona Constantinescu, gradul de ocupare al unităţilor de cazare ajunge la 96%, iar Mamaia rămâne şi în acest week-end în topul preferinţelor.

Cât despre preţuri, acestea sunt pentru toate buzunarele, ba chiar sunt hotelieri care oferă şi zile gratuite de vacanţă. După căderea serii, începe adevărata distracţie pe litoral: o plimbare pe malul mării, un concert pe plajă sau o noapte de dans într-un club sunt câteva dintre distracţiile pe care le oferă, zilele acestea, litoralul.

Alte oraşe din ţară sunt sub atenţionare de caniculă. Sâmbătă, în Calafat, Iaşi, Tulcea şi Bucureşti termometrele au indicat 34 de grade la umbră.

Meteorologii avertizează că şi duminică, la ora amiezei, indicele de confort termic va depăşi pragul critic, de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi, local, în cele de deal şi podiş.

În vestul şi sudul ţării, temperaturile vor atinge valori maxime de 34 - 35 de grade, la umbră. Medicii recomandă populaţiei să se îmbrace adecvat, să consume lichide şi fructe, să se protejeze de razele soarelui, iar bolnavilor cronici, să evite deplasarea la orele amiezei.


Etichete caniculăMarea NeagrălitoralturiştiBucureşticazare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live