Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

11 Februarie 2019
Vizualizari: 575
Comentează add

Doi turişti francezi au fost salvaţi în cursul nopţii, după o intervenţie de 11 ore, de către jandarmii montani şi cei de la Salvamont Vâlcea.

Turişti străini rătăciţi pe munte au fost salvaţi de Salvamot Vâlcea

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

 

Doi turişti francezi au fost salvaţi în cursul nopţii, după o intervenţie de 11 ore, de către jandarmii montani şi cei de la Salvamont Vâlcea. Turiştii străni au greşit poteca de coborâre de la Cabana Cozia şi au intrat pe Valea Zăvodului.

La salvarea lor au acţionat trei jandarmi montani şi şase salvamontişti. După o intervenţie dificilă desfăşurată pe timp de noapte şi pe parcursul a 11 ore de efort continuu, cei doi turişti francezi au fost recuperaţi.

Jandarmii montani vâlceni recomandă ca iubitorii sporturilor montane să abordeze aceste activităţi responsabil, folosind echipamente corespunzatoare, la nivelul de competenţă şi complexitate care să nu pună în pericol viaţa, atât individual, cât şi la nivelul grupului. De asemenea, sfatul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor pentru aceia care vor să urce pe traseele turistice este să ceara informaţii salvatorilor din zona, formând 0SALVAMONT sau apelând 112.

În afara echipamentului obligatoriu iarnă (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvate, colţari, piolet etc) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii noi, pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Inclusiv în cazul excursiilor cu autoturismul este obligatoriu să existe încălţăminte şi îmbrăcăminte de iarnă, chiar şi o lanternă, pentru situaţiile în care există situaţii în care trebuie să se deplaseze pe jos.

În plus, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei, în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină naturală.


Etichete munteturişti franceziVâlceaSalvamont

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live