Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

18 Noiembrie 2018
Vizualizari: 759
Comentează add

În cadrul evenimentului a fost lansată "Carta Albă a Turismului din România", ce prezintă performanţele şi perspectivele acestui domeniu.

Turismul din România - performanţe şi perspective

florentina-varga

Mai sunt doar câteva ore în care poate fi vizitat Târgul de Turism al României, deschis încă la Complexul Romexpo din Bucureşti, până la ora 16:00.

În cadrul evenimentului a fost lansată "Carta Albă a Turismului din România", ce prezintă performanţele şi perspectivele acestui domeniu.

Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor furnizate de 300 de agenţii de turism şi de 300 de hoteluri. 

O primă concluzie a studiului este că unităţile de cazare îşi doresc dezvoltarea unor servicii suplimentare pentru turişti, dar şi extinderea capacităţilor de cazare. Florin Jianu, preşedintele Consiliului IMM-urilor, explică:

Florin Jianu: Sprijinul din partea autorităţilor este în măsură mică spre medie, foarte mulţi întreprinzători au declarat chiar zero % ca sprijin mare din partea autorităţilor publice, fie ele locale, fie centrale.

Potrivit studiului, fluctuaţia turistică a crescut şi, implicit, şi veniturile angajaţilor. Vârsta medie a întreprinzătorului din turism este undeva la 46 de ani. Eu spun că ar fi nevoie şi de oameni noi în turism. Îmbucurător este că peste 90% dintre aceşti oameni au studii de specialitate, turismul creşte, 7 din 10 au declarat că au venituri superioare faţă de anii anteriori, foarte puţini dintre ei au acces la fondurile europene, tot mai puţin de 1 din 10, deşi turismul este inclus în strategia de competitivitate a României.


Etichete turismRomâniaperformanţeperspective

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live