Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

16 August 2016
Vizualizari: 1209
Comentează add

Parchetul turc a cerut două pedepse cu închisoarea pe viaţă şi încă una suplimentară pentru teologul musulman, Fethullah Gülen.

Turcia: Parchetul cere 1.900 de ani de închisoare pentru Fethullah Gulen

constanta-comanici

Fethullah Gülen. Foto: en.dailypakistan.com.pk.

Parchetul turc a cerut, astăzi, două pedepse cu închisoarea pe viaţă şi încă una suplimentară, de 1.900 de ani de detenţie, pentru teologul musulman, Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în Statele Unite.

Clericul este acuzat de autorităţile de la Ankara că ar fi pus la cale puciul de luna trecută împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

În rechizitoriul de peste 2.500 de pagini, întocmit de procurori, Gülen este acuzat că ar fi încercat să distrugă ordinea constituţională prin forţă şi că ar fi creat şi coordonat un grup terorist înarmat, informează agenţia oficială turcă Anadolu, preluată de France Presse.

În vârstă de 75 de ani, Fethullah Gülen este în exil din 1999. În ultimii ani, autorităţile de la Ankara au precizat de nenumărate ori că el ar fi creat un stat paralel prin aşa-numita Organizaţie Teroristă Fethullah. 

Procurorii turci spun că aceasta este sprijinită de o reţea de şcoli, societăţi de asigurări sau mass media.

Organizaţia ar primi fonduri de la oameni de afaceri sub forma unor donaţii.

Agenţia de presă Anadolu mai precizează că peste o sută de persoane sunt în vizorul unei anchete a procurorilor turci.

Şi premierul Binali Yıldırım s-a pronunţat în favoarea unui proces corect şi imparţial al predicatorului musulman, amintind şi de posibilitatea reintroducerii pedepsei capitale.

Fethullah Gülen a negat însă de la început că ar fi orchestrat lovitura de stat de acum o lună, fapt reiterat şi la aflarea acuzaţiilor de astăzi.


Etichete turciaparchetpedepseinchisoare pe viatadetentieteolog musulmanfethullah gullenexilsuaankararecep tayyip erdogan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live