Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Iunie 2022
Vizualizari: 299
Comentează add

Zăcământul, situat la 170 de km nord de ţărm, a fost descoperit în august 2020 şi a fost prezentat de şeful statului ca "cel mai mare zăcământ de gaz natural din istoria Turciei".

Turcia a lansat o exploatare de gaze naturale în Marea Neagră

sergiu-stet

    Foto: Wikipedia.

Turcia a lansat oficial exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră care ar urma să îi permită, potrivit preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, să producă zece milioane de metri cubi până în primul trimestru din 2023, potrivit AFP citată de Agerpres.
 
Erdogan a asistat în direct la conectarea primei conducte la fundul mării din portul Filyos, în provincia Zonguldak, la circa 400 de km est de Istanbul, pe coasta Mării Negre.
 
Zăcământul, situat la 170 de km nord de ţărm, a fost descoperit în august 2020 şi a fost prezentat de şeful statului ca "cel mai mare zăcământ de gaz natural din istoria Turciei".
 
El a vorbit atunci despre "rezerve estimate la 320 de miliarde de metri cubi".
 
Anul trecut, 45% din gazul consumat în Turcia provenea din Rusia, iar restul, din Iran şi Azerbaidjan.
 
Inflaţia din ţară a atins un nivel record, cel mai ridicat din 1998 încoace (73,5% pe un an), iar moneda se prăbuşeşte (în scădere cu aproape 50% într-un an), ceea ce face dificil de suportat costul vieţii pentru marea majoritate a turcilor.
 
Consumul anual de gaz din Turcia a trecut de la 48 de miliarde de metri cubi în 2020 la 60 de miliarde în 2021 şi ar urma să ajungă la 62-63 de miliarde în acest an, conform cifrelor oficiale.

Etichete FilyosRecep Tayyip ErdoganTurciagazeMarea Neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live