Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

2 Iulie 2015
Vizualizari: 1857
Comentează add

Persoanele care suferă de tulburări de ritm cardiac ar putea să scape de medicaţie, în urma unui tratament cu cel mai modern aparat, folosit la Clinica de Cardiologie, Tg. Mureş.

Tulburările de ritm cardiac, rezolvate "fără medicaţie"

raul-matis-targu-mures

 Foto: spitjudms.ro

Persoanele care suferă de tulburări de ritm cardiac ar putea să scape de medicaţie timp de 30 sau 40 de ani, în urma unui tratament cu cel mai modern aparat, aflat acum în folosinţa Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureş. 

Dispozitivul, care va fi prezentat şi la cea de-a XV a ediţie a conferinţei de profil de săptămâna viitoare din acelaşi oraş, este deja utilizat de Spitalul Clinic Judeţean Mureş. 
 
Intervenţia durează între una şi două ore, iar pacienţii pot pleca acasă ziua următoare. 
 
Profesor doctor Theodora Benedek explică în ce constă procedura. 
 
"Inima bate prea repede, se produce în anumite patologii din cauza unor circuite electrice în plus care au loc în inimă. Prin acest aparat se realizează o ghidare electrică tridimensională, astfel încât acele circuite care sunt în plus să poată fi tăiate, iar aritmia să nu se mai producă şi nu mai este nevoie ca bolnavul, în următorii 30-40 de ani, să ia medicamente ca să o controleze", spune Theodora Benedek.    
 
La cea de-a XV-a Conferinţă de Cardiologie de la Târgu-Mureş de săptămâna viitoare, şi-au anunţat participarea specialişti din România şi din ţări precum Marea Britanie, Austria, Ungaria, Elveţia, Olanda şi Cehia.

Etichete medicaţietulburări de ritm cardiacfolosinţa Clinicii de Cardiologie din Târgu MureşSpitalul Clinic Judeţean MureşProfesor doctor Theodora BenedekMarea BritanieAustriaUngariaElveţiaOlanda şi Cehia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live