Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

1 Iunie 2019
Vizualizari: 779
Comentează add

Trupe şi tehnică de luptă NATO traversează teritoriul României în pregătirea exerciţiului militar NATO Saber Guardian.

Trupe şi tehnică de luptă NATO traversează teritoriul României

radu-dobritoiu

Cel mai amplu exerciţiu militar NATO din acest an din ţara noastră este programat pentru săptămâna viitoare. Începând de astăzi, teritoriul României este traversat de tehnica de luptă care va fi utilizată în aplicaţia multinaţională de peste 8.000 de militari. Radu Dobriţoiu are mai multe informaţii despre această operaţiune în desfăşurare.

Radu Dobriţoiu: Convoaie cu trupe şi tehnică de luptă NATO traversează teritoriul României rutier şi pe cale ferată, pentru a participa la cel mai mare exerciţiu al alianţei programat în ţara noastră în acest an, Saber Guardian. Aplicaţia multinaţională are ca principal obiectiv evidenţierea coeziunii, a unităţii şi a solidarităţii statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, conform articolului 5 al tratatului NATO. Comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul maior Dorin Ioniţă - declaraţie pentru Radio România Actualităţi.

General maior Dorin Ioniţă: Sperăm să ne menţinem în ceea ce am determinat interinstituţional pentru rezolvarea acestor mişcări. Într-adevăr, traficul va fi unul foarte, foarte dens, dar sunt permanent convoaiele însoţite şi populaţia este anunţată. Transportul se execută în toate mediile: şi fluvial, şi maritim, şi aerian, terestru, cale ferată.

Radu Dobriţoiu: Generalul Dorin Ioniţă a precizat că vor fi câteva momente importante ale exerciţiului Saber Guardian, care vor include scenarii de luptă cu muniţie reală. Se va simula forţarea Dunării la Burdujani de către un duşman care va încerca ocuparea unor capete de pod operaţionale sau paraşutarea a peste 1.200 de trupe aeropurtate pentru a ocupa o zonă strategică.
 


Etichete Saber Guardiangeneral Dorin IonitaAplicatie multintionala NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live