Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 152
Comentează add

Florin Cîțu: ”Este vorba şi despre pachetul de reforme pe care se aşează acest buget şi care va avea un impact pentru economia României pe termen mediu şi lung”.

Trimiterea bugetului/2021 în parlament ar mai putea întârzia cu o săptămână

radiojurnal

  Foto. gov.ro

Premierul Florin Cîţu a recunoscut astăzi că ar putea să se întârzie cu o săptămână trimiterea bugetului pe acest an în parlament. Premierul a reamintit că ar dori ca bugetul să fie trimis săptămâna viitoare, dar el trebuie să fie însoţit de pachetul legislativ de reforme.


Florin Cîţu: Trebuie să ajungem în parlament cu tot pachetul, nu doar bugetul, este vorba şi despre pachetul de reforme pe care se aşează acest buget şi care va avea un impact pentru economia României pe termen mediu şi lung, dar impact care se va vedea mai mult în 2022. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi când aprobăm acest proiect de buget. Or, o săptămână în plus sau în minus nu mai contează în acest moment, dacă venim cu ceea ce am spus, pachetul de reforme şi proiect de buget în acelaşi timp.


Şeful executivului a reamintit că ţintele bugetare se păstrează, şi anume un deficit în jurul valorii de 7% din PIB şi susţinerea relansării economice, ne-a informat reporterul Andrei Şerban.


Execuţia preliminară a bugetului general consolidat la finele anului 2020 a înregistrat un deficit de aproape 102 miliarde de lei, adică 9,79% din PIB, aproape dublu faţă de sfârşitul lui 2019, conform datelor publicate în această seară de Ministerul Finanţelor.

Din acest deficit, 46,31 de miliarde de lei, adică 4,45% din PIB, au fost sume lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale alocate pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. După 11 luni din 2020, deficitul bugetar ajunsese la 48 de miliarde de lei, respectiv 8% din PIB


Etichete buget 2021florin câțuparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live