Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

24 Aprilie 2015
Vizualizari: 1601
Comentează add

Premierii României, Bulgariei şi Serbiei participă la Craiova la o reuniune trilaterală la care discută despre evoluţiile din Balcanii de Vest şi strategia pentru regiunea Dunării.

Trilaterală România-Bulgaria-Serbia, la Craiova

petruta-obrejan

(De la stânga la dreapta) Victor Ponta, Boiko Borisov şi Aleksandar Vučić. Foto: colaj foto wikipedia.org.

Premierii României, Bulgariei şi Serbiei, Victor Ponta, Boiko Borisov şi, respectiv, Aleksandar Vučić, participă la Craiova la o reuniune trilaterală la care discută pe teme, precum: evoluţiile din Balcanii de Vest sau strategia pentru regiunea Dunării.

Reuniunea va fi urmată de o şedinţă comună a Guvernelor României şi Bulgariei.

Trilaterala a debutat cu întâlnirea premierilor Victor Ponta şi Aleksandr Vucic, moment urmat de discuţii între şefii guvernelor de la Bucureşti, Sofia şi Belgrad.

Aceştia s-au pronunţat pentru intensificarea cooperării în domeniile: energiei, transporturilor, afacerilor interne şi telecomunicaţiilor, proiecte care vor fi promovate în cadrul strategiei pentru regiunea Dunării.

Un alt subiect l-a constituit şi interconectarea infrastructurii celor trei ţări.

Fie că vorbim de cea rutieră sau feroviară, fie despre conectare reţelelor de electricitate şi gaze şi, nu în ultimul rând, despre atragerea de fonduri europene necesare susţinerii acestor proiecte.

Victor Ponta, Boiko Borisov şi Aleksandar Vučić s-au arătat totodată preocupaţi de evoluţiile din Balcanii de Vest, ei abordând şi alte subiecte ce ţin de aderarea Serbiei la UE sau despre parteneriatul estic.

Reuniunea trilaterală va fi urmată de o şedinţă comună româno-bulgară, şedinţă care va începe în jurul orei 14:30, la sediul Muzeului de Artă din Craiova.


Etichete ştiri sud-vestCraiovareuniune trilateralăpremierii RomânieiBulgarieiSerbieiVictor PontaBoiko BorisovAleksandar Vučićparteneriat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live