Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 470
Comentează add

Procurorii au cerut pedepse grele pentru toţi inculpaţii din dosar, dar şi plata unor despăgubiri pentru răniţi şi familiile celor care au murit

Tribunalul Bucureşti ar putea da o primă sentinţă în dosarul Colectiv

diana-surdu

  Incendiul de la Club Colectiv. Foto: Arhivă facebook

Tribunalul Bucureşti va da azi o primă decizie in dosarul Colectiv, la 4 ani după incendiul în care au murit 64 de persoane.

În urmă cu o săptămână au fost finalizate dezbaterile.

În dosar sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, patronii clubului, dar si cei doi pompieri, Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că au permis funcţionarea clubului, deşi ştiau cã localul nu deţine aviz de securitate la incendiu.

Nici unul dintre cei judecaţi pentru tragedia de la Colectiv nu şi-a recunoscut vina, ei susţin cã sunt nevinovaţi.

Procurorii au cerut pentru fiecare inculpat condamnări mai mari de 12 ani de închisoare. Părţile civile din dosar - familiile celor decedaţi, dar şi persoanele rănite - au solicitat ca inculpaţii să plătească, în solidar cu instituţii publice, printre care şi Primăria Sectorului 4, despăgubiri uriaşe, care se ridică la sute de milioane de euro.

În aprilie 2016, dosarul Colectiv a fost trimis in instanţă de Parchetul General, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul Bucureşti. La dosarul principal au fost ataşate alte douã dosare întocmite de DNA.

Doi ani, procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie, fiind înlocuit in octombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Noul judecător a promis cã va grăbi soluţionarea dosarului, în fiecare săptămană fiind audiaţi zeci de martori şi victime.  


Etichete ColectivCristian Popescu-PiedoneAntonina RaduGeorge Petrică Mateitribunalul BucurestiDNAMihai Bălănescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live