Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Mai 2018
Vizualizari: 1111
Comentează add

Pelerinii care au sosit deja în Transilvania au fost primiţi cu aplauze şi cu drapele. Un tren cu cu pelerini din Ungaria, Slovacia şi din America de Sud a plecat joi către Şumuleu

Trenuri cu mii de pelerini din Ungaria se îndreaptă către Şumuleu Ciuc

sergiu-stet

  Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.        Foto: facebook.com/Karpateuropa.Szekelygyors.

Vineri, 18 mai, trenurile cu pelerini care merg la Şumuleu Ciuc au plecat din Budapesta. La fel ca şi în anii trecuţi, Expresul Şumuleu Ciuc a plecat din Szombathely şi a ajuns la Budapesta în zorii zilei de vineri.

Televiziune MTV 1 transmite că în Gara de Est din Budapesta i s-a alăturat şi trenul Székely Gyors (Acceleratul Secuiesc), astfel că a plecat spre Transilvania un tren format din 16 vagoane. Călătoria se va încheia pe 22 mai, iar programul central va fi pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.

Pelerinii care au sosit deja în Transilvania au fost primiţi cu aplauze şi cu drapele. Trenul "Boldogasszony Zarándokvonat" (Trenul de pelerini "Sfânta Maria") a pornit la drum încă în zorii zilei de joi, cu pelerini din Ungaria, Slovacia şi din America de Sud.

Rusaliile de la Şumuleu Ciuc sunt cea mai mare sărbătoare a pelerinilor, care este marcată de peste 450 de ani, de fiecare dată în sâmbăta Rusaliilor. Cu acest prilej mai multe sute de mii de oameni vin în ţinutul Secuiesc.

Trenul cu pelerini "Sfânta Maria" va sosi vineri la Şumuleu Ciuc, cu 850 de călători. Acesta se va opri în mai multe localităţi.

Potrivit episcopului romano-catolic de Oradea, László Böcskei, pelerinajul nu este o misiune uşoară. "Pelerinajul nu este echivalent cu turismul, ci înseamnă asumarea întâlnirii cu Dumnezeu. Dar, înainte de această întâlnire, ne întâlnim noi, unul cu altul", a declarat episcopul. Mulţi vin la pelerinaj fie pe jos, fie călare.


Etichete Expresul Şumuleu CiucSzombathelySzékely GyorsLászló Böcskei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live