Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

3 Iunie 2020
Vizualizari: 319
Comentează add

În trenurile spre litoral, vor fi electricieni de la CFR Călători pentru eventuale reparații la instalația de climatizare.

Trenuri cu electricieni, în caz că se strică aerul condiționat

alex-lancuzov

Arhivă foto: Răzvan Stancu.

CFR călători pune în circulație ,,Trenurile Soarelui” din 12 iunie, programul estival fiind valabil până la data de 6 septembrie.
 
Într-o primă etapă, din 12 iunie se prelungesc rutele dinspre Baia Mare, Satu Mare, Timișoara sau Iași până la Mangalia urmând ca din 26/27 iunie să intre în circulație trenuri special dedicate asigurării legăturii cu litoralul dinspre Timișoara Nord, Arad, Deva, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Iași, Suceava, Galați, iar garniturile menționate mai sus vor reveni la mersul inițial. 
 
În total, vor fi 36 de garnituri, adică 18 perechi de trenuri care vor asigura legătura între cele mai importante orașe din țară și litoralul Mării Negre dar vor fi puse în circulație și 4 trenuri între București și Tulcea pentru turiștii care vor să ajungă în Delta Dunării.
 
Toate trenurile Inter Regio (de rang superior) care circulă spre litoral au instalație de AC și, în premieră, vor fi electricieni în vagoane pentru a repara eventualele defecțiuni ale sistemului de climatizare, a anunțat la RRA, directorul general CFR Călători, Dan Costescu.

 

Dan Costescu: Anul acesta avem planificat un pachet de 36 de trenuri sezoniere, pleacă din București sau trec prin București, multe din ele, cele la distanță mare, în afară de vagoane clasă au și vagoane cușetă sau de dormit, încercăm să selectăm pentru aceste trenuri cele mai bune vagoane. Sunt revizuite din punct de vedere al circulației circulației și electric. Pentru confortul călătorilor, pe durata zilelor călduroase chiar să aibă însoțire cu personal de specialitate, electricieni în speță care supraveghează și intervin sau repornesc instalația atunci când, din cauza temperaturilor ridicate pot apărea defecțiuni tehnice. 

 

În privința trenurilor turistice spre Sofia, Salonic și Istanbul, operatorul national a propus companiilor feroviare partenere reluarea circulației din 6 iulie.


Etichete (ii)trenurilitoralaer conditionat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live