Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 538
Comentează add

Cel puţin 10 oameni au fost ucişi; peste 40 sunt răniţi, 13 grav. Itar Tass anunţă 11 morţi. Au fost date în urmărire două persoane suspectate de plasarea bombelor artizanale.

Trei zile de doliu la Sankt Petersburg după atacul de la metrou

radiojurnal

  foto:ria.ru / Фото: аккаунт сообщества ДТП и ЧП | Санкт-Петербург в сети ВКонтакте (Comunitar cont de accident și de urgență | rețea St. Petersburg VKontakte)  

La Sankt Petersburg urmează trei zile de doliu în memoria victimelor exploziei de la metrou, calificată de autorităţile ruse drept act terorist. Explozia a fost declanşată de un dispozitiv artizanal.

Numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa în explozie a urcat de la 9, la 10,  iar de puţin timp la 11 după cum anunţă Agenţia de presă Itar Tass. Peste 40 de persoane au fost spitalizate cu răni, 13 fiind în stare gravă.

Potrivit corespondentului nostru, Alexandru Beleavschi, Procuratura Generală a Rusiei face verificări pentru toate circumstanţele producerii exploziei de la metroul din Sankt-Petersburg, inclusiv cele legate de asigurarea securităţii.

La o staţie de metrou a fost descoperită şi dezamorsată încă o bombă artizanală, potrivit anunţului făcut de Comitetul Naţional Antiterorist.

 Au fost date în urmărire două persoane suspectate de plasarea celor două bombe.

Televiziunile au difuzat imaginea unuia dintre suspecţi, care a fost surprinsă de o cameră de supraveghere.

După atentat, autorităţile municipale au închis pentru şase ore toate staţiile de metrou din Sankt Petersburg pentru cercetări, iar după-amiază, în toată Rusia au fost instituite măsuri suplimentare de securitate în metrouri, aeroporturi şi pe calea ferată. 


Etichete Sankt Petersburgtrei zile de doliuexplozie metrouact teroristdispozitiv artizanal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live