Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

5 August 2014
Vizualizari: 794
Comentează add

Trei unităţi spitaliceşti închise acum mai bine de patru decenii au fost redeschise în Sălaj şi redate circuitului medical cu ajutorul fondurilor europene.

Trei unităţi medicale, redeschise în judeţul Sălaj

adrian-lungu-salaj

 Foto: Arhivă.

Peste 50.000 de persoane din zona Sălajului vor beneficia de serviciile unor unităţi medicale care se redeschid în judeţ.

Autorităţile locale au reuşit să găsească fonduri pentru a le face din nou funcţionale, şi speră să acopere şi necesarul de personal, după ce au luat legătura şi cu asociaţiile profesionale din judeţele vecine.

Trei unităţi spitaliceşti închise acum mai bine de patru decenii au fost redeschise în Sălaj şi redate circuitului medical cu ajutorul fondurilor europene.

Un exemplu este ambulatoriul Spitalului de Boli Cronice din comuna sălăjană Crasna, care va deservi peste 30.000 de pacienţi.

"Ca să putem, într-adevăr, veni în sprijinul cetăţenilor, să deservim cu brio această zonă, zona Văii Crasnei, deoarece ultimul spital până şi către judeţul Cluj este doar la Huedin.

"Acum o să avem medicii de familie şi avem şi medicii specialişti din cadrul spitalului care vor veni în sprijinul bolnavilor", a declarat Pop Imre, coordonatorul proiectului.

Redeschiderea acestei unităţi este esenţială pentru pacienţi.

"Este un lucru bun, ca să poţi să aduci serviciile medicale la pacient, ca să nu fie nevoie de a face transporturi suplimentare pentru a beneficia de aceste servicii", a declarat Nagy Andrea, managerul Spitalului din Crasna.

Toate unităţile medicale redeschise vor funcţiona cu bani alocaţi de primăriile arondate acestor instituţii medicale. 


Etichete Ştiri Nord-VestSălajspitalSpitalul de Boli Cronice din CrasnaClujHuedinpacienţiprimăriefonduribolnavi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live