Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Iunie 2015
Vizualizari: 603
Comentează add

Ministerul fondurilor europene îşi propune ca până la începutul lunii august să deblocheze cele trei programe operaţionale, pe care există întreruperi de plăţi.

Trei programe operaţionale, "deblocate până la începutul lunii august"

radiojurnal

Ministrul fondurilor europene, Marius Nica. Foto: captură youtube.com.

Ministerul fondurilor europene îşi propune ca până la începutul lunii august să fie deblocate cele trei programe operaţionale, pe care există întreruperi de plăţi către organismele europene.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul de resort, Marius Nica, la o conferinţă pe tema îmbunătăţirii absorbţiei banilor comunitari.

"Astăzi începe misiunea de audit pentru POSDRU. Sperăm ca la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, să avem un răspuns din partea Comisiei Europene pentru a putea declara aceste sume la Bruxelles. Pentru Programul Operaţional Competitivitate, pentru POS CCE, am finalizat pachetul de măsuri şi măsuri implementate, le trimitem săptămâna aceasta la audit pentru a venit în control la fel, cu obiectiv asumat de a ridica întreruperile de plăţi, la fel şi pentru POS-ul de Mediu.

"Deci undeva pentru toate cele trei programe, începutul lunii august, angajamentul nostru este de a avea ridicate aceste întreruperi de plăţi şi de a putea declara sumele pentru Bruxelles", a spus Marius Nica.

Ministrul spune că are în vedere simplificarea procedurilor de finanţare şi spune că până la sfârşitul anului, gradul de absorbţie al fondurilor europene ar putea depăşi 65%. 


Etichete ministerul fondurilor europenePOSDRUPOS CCEdeblocarea programelor operaţionaleMarius Nicaabsorbţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live