Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

23 Decembrie 2015
Vizualizari: 985
Comentează add

Dintre ceilaţi trei care au plecat din spitalele olandeze, doi au sosit acasă zilele trecute, iar altul la o clinică de recuperare din Germania.

Trei pacienţi de la clubul Colectiv se mai află internaţi în Olanda

claudia-marcu

Cătălin Grădinariu în realitatea virtuală. Arhivă Foto: captură video.

Doar trei pacienţi de la clubul Colectiv au mai rămas în Olanda, dintre cei şase care au ajuns în această ţară.

Dintre ceilaţi trei care au plecat din spitalele olandeze, doi au sosit acasă zilele trecute, iar altul la o clinică de recuperare din Germania.

Pentru ei şi pentru familiile lor, românii din Olanda au creat o echipă de voluntari, pregătiţi să răspundă când li se solicită ajutorul.

Pentru o perioadă foarte lungă pacienţii români au stat izolaţi pentru a evita riscul infecţiilor, o practică obişnuită în astfel de cazuri.

Cătălin Grădinariu a fost unul dintre cei şase pacienţi care acum s-a întors acasă. 

Cătălin Grădinariu: "Sistemul lor de sănătate este mult diferit de al nostru. Lucrul care m-a marcat cel mai mult pe mine a fost faptul că sunt foarte atenţi la protocoale, iar lucrul ăsta m-a ţinut închis într-o cameră din care nu am avut voie să ies aproape cinci săptămâni", a declarat Cătălin Grădinariu, înainte de a pleca din Spitalul din Groningen.

Echipa de voluntari, care a fost şi încă mai este alături de pacienţi şi familiile lor, a fost organizată şi este coordonată de Cătălina Negru. 

Cătălina Negru: Efoturile noastre s-au canalizat pe organizare şi efort comun, nu individual şi entuziasmul tuturor celor care s-au angajat în această iniţiativă este imens. Din primul moment am zis că nu vrem ca ei să se simtă singuri aici, să ne vadă ca familia lor",  a explicat Cătălina Negru pentru Radio România.


Etichete incendiu in clubcolectivranitipacienti internati in spitale din olandagermaniacatalin gradinariucatalina negruspitalul din groningenradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live