Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

7 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1109
Comentează add

Arhiepiscopul Ioan al Covasnei şi Harghitei, episcopul Lucian al Caransebeşului şi episcopul Sofronie al Oradiei candidează pentru scaunul de Mitropolit al Banatului

Trei candidaţi pentru Mitropolia Timişoarei

remus-radulescu

Sinodul Mitropolitan al Banatului, întrunit la 40 de zile de la moartea  Mitropolitului Nicolae Corneanu a desemnat, conform regulamentului, doi ierarhi eligibili, pe episcopul Lucian Mic al Caransebeşului şi pe episcopul Sofronie Drincec al Oradiei.

Al treilea candidat, Arhiepiscopul Ioan Selejan al Harghitei şi Covasnei a fost propus de Adunarea Eparhială a Timişoarei.

De altfel, un grup de credincioşi a semnat o petiţie către Patriarhul Daniel, înainte ca Sinodul Mitropolitan să se întrunească, în care cerea ca pe lista candidaţilor să fie inclus şi Arhiepiscopul Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului va fi ales de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române dintre cei trei candidaţi, la care se mai poate adăuga unul, propus de Sfântul Sinod.

I.P.S. Ioan Selejan

Episcopul Covasnei şi Harghitei are 63 de ani şi este din Bihor. Conduce cea mai mică eparhie din ţară din anul 1994. Înainte de a fo ales episcop, a fost stareţ al Mănăstirii Lainici şi Superiorul Aşezămintelor româneşti de la Locurile sfinte.Ioan Selejan a fost unul dintre candidaţii la scaunul de Patriarh al BOR în anul 2007 şi la scaunul de Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei în 2008.


P.S Lucian Mic

Episcopul Caransebeşului are 44 de ani, este arădean de origine şi este episcop din anul 2000. Lucian Mic a fost pentru o lună episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei înainte de a fi ales episcop al Caransebeşului.
 


P.S. Sofronie Drincec

Actualul episcop al Oradiei este tot arădean de origine are 47 de ani, şi slujeşte ca episcop din 1999. Înainte să fie ales pe scaunul de la Oradea a fost episcop al românilor ortodocşi din Ungaria.

 


Etichete mitropolitTimisoaraBanatsinodcandidatalegereepiscop

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live