Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

17 Iulie 2017
Vizualizari: 908
Comentează add

În urmă cu 3 ani, un avion al companiei Malaysian Airlines, care zbura de la Amsterdam către Kuala Lampur, a fost doborât o rachetă de fabricaţie rusească.

Trei ani de la tragedia aviatică a zborului MH17 din estul Ucrainei

catalin-gombos

 Anchetatori la locul prăbușirii cursei MH 17. Arhivă Foto: defensie.nl.

În Olanda vor fi comemorate luni, 17 iulie, victimele tragediei aviatice care a avut loc deasupra estului Ucrainei pe 17 iulie 2014.

Peste 2.000 de apropiaţi ai victimelor vor participa la o ceremonie în cadrul căreia va fi inaugurat un parc-monument, transmite France Presse.

În urmă cu 3 ani, un avion al companiei Malaysian Airlines, care zbura de la Amsterdam către Kuala Lampur, a fost doborât o rachetă.

La bordul aparatului se aflau 298 de persoane, între care 196 de cetăţeni olandezi. O anchetă a stabilit, ulterior, că racheta era de fabricaţie rusească şi fusese lansată din zona controlată de separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

Federaţia Rusă a blocat, în 2015, o propunere de înfiinţare a unui tribunal internaţional care să se ocupe de acest caz, iau autorităţile olandeze au anunţat recent că persoanele suspectate de doborârea avionului vor fi judecate într-un tribunal olandez, conform cu legislaţia Olandei.


Etichete Malaysian AirlinesKuala LampurOlandaMoscovaKievrachetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live