Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

20 Iulie 2021
Vizualizari: 236
Comentează add

Autorităţile au emis deja în această după-amiază un mesaj RO-ALERT pentru turiştii aflaţi în zona campingului Plaiul Foii din Zărneşti.

Trasee montane şi zone de camping afectate de furtuni şi vijelii

geanina-buftea

Foto arhivă: CJ Vrancea

România este cuprinsă treptat, până mâine seară, de furtuni şi vijelii.

Meteorologii au emis noi avertizări cu cod galben şi portocaliu de ploi abundente şi vijelii.

Sunt vizate cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureşului şi a zonei montane.

Autorităţile au emis deja în această după-amiază un mesaj RO-ALERT pentru turiştii aflaţi în zona campingului Plaiul Foii din Zărneşti, în judeţul Braşov, după ce apele unui pârâu s-au umflat în urma ploilor torenţiale, distrugând două podeţe.

Alt camping afectat de o viitură se află în zona montană a judeţului Dâmboviţa, în apropierea cabanei Zănoaga. Cele 60 de persoane cazate acolo vor fi evacuate în caz de nevoie.

În judeţul Neamţ, salvamontiştii recomandă turiştilor să-şi anuleze excursiile montane programate în Parcul Naţional Ceahlău.

Acum singurul traseu practicabil din Masivul Ceahlău este Izvorul Muntelui - Lutul Roşu - Cabana Dochia.

Celelalte nu sunt sigure din cauza torenţilor ce se pot forma, avetizează Raul Papalicev, şeful Serviciului Salvamont din judeţul Neamţ.


Raul Papalicev: Aşteptăm ca apele să se retragă puţin ca să putem face o evaluare asupra gradului de afectare a traseelor turistice din masiv. Sunt trasee, la ora actuală, cu siguranţă foarte afectate, sunt trasee care sunt totuşi practicabile. Următoarele două zile vor mai fi reprize de ploaie cu descărcări electrice. Sfatul nostru este să anuleze orice fel de excursie în zona montană.


Reporter: Atenţionările salvamontiştilor vin în contextul în care mulţi turişti nu ţin cont de avertizările şi sfaturile lor.

Este cazul şi unei familii surprinse luni de codul roşu de furtună în zona Cascadei Duruitoarea, unul dintre cele mai dificile trasee turistice pe timp de vreme rea. Acum acest traseu este închis.

(RS)


Etichete inundatiifurtunitraseemontanecampingzarnestivijeliiro-alertceahlauzanoagaplaiul foiicabana dochia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live