Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2021
Vizualizari: 202
Comentează add

Transporturile ilegale de deșeuri sunt greu de depistat.

Transporturile ilegale de deșeuri sunt greu de depistat

radiojurnal

Arhivă FOTO: Poliția de Frontieră.

Transporturile ilegale de deșeuri sunt greu de depistat pentru că verificările se fac prin sondaj, mai exact controalele au loc atunci când vameșii sesizează nereguli.

Şeful Gărzii de Mediu Timiș, Gheorghe Munteanu, spune că se poartă discuții pentru dotarea punctelor de trecere a frontierei cu scannere, astfel încât marfurile transportate să fie identificate ușor.


Gheorghe Munteanu: Problema este mare pentru că nu se pot controla toate tirurile care intră în țară, toate containerele aflate în portul Constanța şi se ia prin sondaj, vă daţi seama, deci va trebui reglementată această activitate de intrare prin anumite puncte vamale ca să intre și prin anumite puncte vamale ca să iasă, ca să poată fi controlate. Or, aşa, noi, de-a lungul granițelor ţării, avem foarte multe puncte vamale și vă dați seama că nu poate fi controlat.


Realizator: Din vămile din Timiș vin și vești bune: pe acolo nu au intrat anul acesta în țară transporturi ilegale. Din nou, Gheorghe Munteanu.


Gheorghe Munteanu: Pe raza județului Timiș, nu au fost descoperite transporturi ilegale, doar transporturi care au fost returnate, fie din țara de destinație, respectiv ultimul transport care s-a întors este un transport din Turcia care nu mai importă plastic și un transport care s-a întors din portul Constanța, de resturi provenind de la tăierea saltelelor, acea spumă poliuretanică care intră în componența saltelelor de dormit.


Etichete deseurigarda de mediu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live