Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA DE MAINE (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

30 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1250
Comentează add

Guvernul german a decis să suspende temporar noul salariu minim pentru transportatorii care traversează această țară și care viza în special șoferii din Europa de Est.

Transportatorii români salută decizia guvernului german

alex-lancuzov

Foto: Arhivă.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România salută decizia guvernului German care a suspendat astăzi noul salariu minim pentru operatorii rutieri în tranzit şi consideră că este un prim pas spre soluţionarea unei probleme care afectează activitatea transportatorilor din toată Europa de Est.

De la 1 ianuarie Guvernul German a aplicat o lege care stabilește un salariu minim brut de 8,5 euro pe oră inclusiv pentru șoferii profesioniști străini care efectuează transport de persoane sau mărfuri pe rețeaua rutieră din Germania.

Astfel pentru fiecare oră lucrată de un șofer român pe teritoriul german, se va aplica salariul minim din Germania – și nu cel din România.

Amenda pentru nerespectarea salariului minim în Germania poate ajunge până la 500.000 Euro mai arată UNTRR.

Potrivit unei informări de la Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri operațiunile de transport spre și din Germania nu sunt incluse în această suspendare.

Libera circulație a mărfurilor și serviciilor este unul dintre succesele proiectului european, contribuind la construirea pieței interne de care beneficiază în prezent cetățenii și societățile comerciale europene și care se află în centrul politicii Uniunii Europene.

Piața internă actuală facilitează comerțul cu produse în statele membre, cu o populație totală de peste 490 de milioane de locuitori.

Aproximativ 75 % din schimburile comerciale din interiorul Uniunii Europene sunt reprezentate de mărfuri.

Din punct de vedere juridic, libera circulație a mărfurilor a reprezentat un element-cheie al creării și dezvoltării pieței interne. Este una dintre libertățile economice stabilite prin Tratatul CE.

Articolele 28-30 din Tratatul CE definesc domeniul de aplicare și conținutul principiului prin interzicerea restricțiilor nejustificate împotriva comerțului din interiorul Uniunii Europene.

În prezent, serviciile Comisiei Europene (CE) au lansat o investigație detaliată cu privire la noua lege germană și sunt în curs de inițiere, foarte curând, a procedurii de pre-infringement (EU Pilot).

CE a solicitat autorităților germane clarificări în legătură cu obiectivele, temeiul juridic și mecanismele de punere în aplicare a acestor dispoziții naționale în transportul internațional mai arată UNTRR.


Etichete UNTRRtransportatoridecizieguvernGermaniaoperatorirutieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live