Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Februarie 2018
Vizualizari: 520
Comentează add

Transportatorii români atrag atenţia că tarifele de transport ar putea creşte cu 20 % din cauza majorării preţurilor la carburanţi.

Transportatorii români atrag atenţia

florin-lepadatu

 

Transportatorii români atrag atenţia că tarifele de transport ar putea creşte cu 20 % din cauza majorării preţurilor la carburanţi.

Ei spun că efectele se vor resimţi imediat la produsele de primă necesitate şi le cer autorităţilor să ia măsuri.

Reporter, Andrei Ruse: "Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, unul dintre patronatele transportatorilor, îi cere guvernului să elimine supracciza la carburanţi, în lipsa unei scheme de rambursare a acesteia către transportatori.

În caz contrar, firmele de transport vor fi nevoite să crească tarifele cu 20 % cu efecte directe şi imediate asupra preţurilor la raft ale produselor de strictă necesitate şi a tarifelor de transport.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri precizează într-un comunicat, că în prezent în România preţul motorinei este mai mare cu cel puţin 1 leu pe litru faţă de august 2017, ultima lună înainte de majorarea accizei la carburanţi.

Transportatorii avertizează că această majorare i-a făcut pe şoferii români care fac curse în Europa să alimenteze în Ungaria sau Austria, unde preţul motorinei este mai atractiv datorită unui sistem de recuperare a accizei şi a TVA foarte bine reglementat de către autorităţile acestor state, informează Rador.


Etichete Transportatoricarburanţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live