Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2018
Vizualizari: 628
Comentează add

Ei nu sunt de acord cu intenţia guvernului de a modifica criteriile de atribuire a licenţelor ptr cursele cu autocare între judeţe.

Transportatorii Federaţiei COTAR protestează şi astăzi la minister

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Transportatorii Federaţiei COTAR protestează şi astăzi, în faţa Ministerului Transportului, pentru a doua zi consecutiv, faţă de intenţia guvernului de a modifica criteriile de atribuire a licenţelor de traseu, la cursele cu autocare între judeţe.
 
Ei susţin că Ministerul Transporturilor doreşte liberalizarea pieţei, ceea ce ar permite unor firme care nu au mai operat până acum, să participe la licitaţiile pentru traseele curselor de microbuze şi autocare, a transmis reporterul nostru, Alex Lancuzov.
 
Preşedintele federaţiei operatorilor şi transportatorilor autorizaţi, Vasile Ştefănescu, spune că nu li s-a comunicat dacă se vor face modificări pentru următoarea atribuire a licențelor de transport necesare. 
 
Vasile Ştefănescu: Am participat în 2013 la acestă atribuire pe 6 ani. S-au câștigat niște trasee. De un an și jumătate avem adrese trimise la minister, întrebandu-i, și rugându-i, dacă se vor face modificări la criteriile de atribuire, să comandăm din timp aceste autobuze. Nimeni nu ne-a spus absolut nimic.  
În replică, ministrul transporturilor, Lucian Şova, spune că liberalizarea transportului intern de persoane este o directivă europeană care trebuie respectată.
 
Lucian Şova: Astăzi în România o firmă autorizată, dacă dorește să facă transport de la București la Madrid, într-o perioadă rezonabilă, nu mai mult de o lună de zile, capătă autorizările, dar dacă dorește să facă transport de la București la Buzău, nu a putut să facă acest lucru, de peste 15 ani dacă nu a fost în grupul celor 325 de firme.
 
 

Etichete cotartransportatoriprotestautocarecurse între judeţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live