Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

18 Aprilie 2015
Vizualizari: 1017
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, speră ca procedura să fie posibilă în ţara noastră după ce medicii români se vor întoarce de la specializările la care au fost trimişi.

Transplantul pulmonar se va putea face de anul acesta şi în România

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Transplantul pulmonar se va putea face de anul acesta şi în România.

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, speră ca procedura să fie posibilă în ţara noastră, după ce echipele de medici români se vor întoarce de la specializările la care au fost trimişi.

Până acum, 30 de persoane au beneficiat de transplant pulmonar în străinătate, dar pe lista de aşteptare mai sunt 35 de pacienţi.

"Faptul că ministerul trebuie să plătească nu numai pentru fiecare bolnav sume enorme, dar chiar pentru controalele care merg la Viena, sunt sume cu care noi am face alte transplante. Există o oarecare dificultate, pentru că trebuie să luăm din punct de vedere al sterilităţii, circuite perfecte, fără să aibă legătură cu tuberculoza, cu infecţii pulmonare, ne trebuie un pavilion care să facă numai traumatisme şi numai chirurgie pulmonară curată, ca să asigurăm succesul din acest punct de vedere.

"Cred că pe lista de priorităţi a Agenţiei Naţionale de Transplant trebuie să fie transplantul pulmonar pentru perioada care urmează", a spus directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac.

Anul trecut, în România s-au făcut 311 transplanturi renale, 4 cardiace, 122 de ficat, 6 de pancreas şi 100 transplanturi de cornee. 


Etichete transplant pulmonarMinistrul sănătăţii Nicolae BănicioiuAgenţia Naţională de Transplantdonatori de organemedici chirurgi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live