Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 456
Comentează add

Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei

andrei-serban

Traian Berbeceanu. Foto: https://www.facebook.com/BerbeceanuTraian

Guvernul l-a demis, în şedința de ieri, pe Gheorghe Cojanu, din funcția de Prefect al Capitalei, iar în locul acestuia l-a numit pe Traian Berbeceanu. Pe agenda ședinței s-au aflat și câteva proiecte de ordonanțe de urgență, printre care cele referitor la plata zilelor libere pentru părinții care în această perioadă stau acasă cu copiii, dar și documentul privind reeșalonarea datoriilor acumulate de companii.
 
Reporter: Andrei Șerban - Ordonanţa de urgenţă elaborată de Ministerul de Finanțe permite reeșalonarea datoriilor acumulate de companii, de la începutul stării de urgență și până pe 25 octombrie. Companiile au timp ca, până pe 15 decembrie, să depună cererile de reeșalonare pentru anul viitor. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, prezintă elementele noi pe care le conține ordonanța de urgență:
 
Florin Cîţu: Am îmbunătăţit puţin condiţiile. Nu vor fi executări silite până la 25 decembrie ,şi pentru perioada 26 octombrie - 25 decembrie nu se vor calcula nici dobânzi, şi nici penalităţi, pentru aceste obligaţii fiscale scadente, de la intrarea în starea de urgenţă până la 25 decembrie. Şi am mai adăugat, tot după discuţiile cu companiile, extindem termenul pentru rambursarea TVA cu control ulterior, până la 25 ianuarie.
 
Reporter: O altă ordonanță de urgență adoptată permite plata zilelor libere care sunt acordate părinților care stau acasă cu copiii ale căror școli au fost închise din cauza pandemiei, în toate cele trei și scenarii: verde, galben și roșu. În prima lectură, a fost dezbătută ieri Ordonanța de Urgență care prevede angajarea fără concurs a 200 de medici care au trecut examenul de specialitate și care au finalizat acum rezidențiatul la specializările: Terapie Intensivă, urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie.
 
(PH)

Etichete Traian BerbeceanuprefectCapitala. (PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live