Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 947
Comentează add

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, spune că în Republica Moldova, judecând după rezultatele sondajelor, circa 80% din cetăţeni au o părere negativă despre unire.

Traian Băsescu vrea o lege pentru "unirea Românei cu Republica Moldova"

rador

 

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, va prezenta în Parlament un proiect de lege privind unirea cu Republica Moldova, informează portalul moldovean de internet deschide.md.

"La începutul sesiunii parlamentare, voi depune un proiect privind unirea cu Republica Moldova, bazat inclusiv pe Rezoluţia 148 a Senatului SUA. Procedura presupune să vrea şi moldovenii, printr-o decizie a Parlamentului" - a declarat Traian Băsescu.

Agentţia de presă rusă TACC transmite că potrivit afirmaţiilor fostului preşedinte român, rezoluţia menţionată a Senatului SUA subliniază că Republica Moldova are dreptul la unirea cu România în conformitate cu prevederile Actului legislativ de la Helsinki din anul 1975.

De aceea, Traian Băsescu consideră că unirea trebuie să se producă prin hotărâri ale parlamentelor ambelor ţări. Politicianul a explicat că, spre deosebire de România, unde în favoarea unirii celor două ţări se pronunţă majoritatea populaţiei, în Republica Moldova, judecând după rezultatele sondajelor, circa 80% din cetăţeni au o părere negativă privind această idee.


Etichete TACCRadorTraian Băsescudeschide.mdRezoluţia 148 a Senatului SUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live