Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2015
Vizualizari: 978
Comentează add

Numărul celor decedați în tragedia din clubul "Colectiv" a ajuns, sâmbătă seara, la 41. Alte două persoane rănite au murit la Spitalul Floreasca și Bagdasar-Arsenie.

Tragedia de la "Colectiv": Numărul celor decedați a ajuns la 41

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Încă două persoane au decedat, cu puţin timp în urmă, ridicând la 41 numărul morţilor în urma incendiului din clubul Colectiv. Nouă dintre răniţi au pierdut, astăzi, lupta pentru supravieţuire.

Potrivit redactorului RRA Marilena Frâncu, în acest moment, mai sunt internate în spitale, în ţară şi în străinătate, 104 persoane, dintre care 44 sunt în continuare în stare critică.

Alte două persoane rănite în incendiul de săptămâna trecută au murit în această seară la Spitalul Floreasca și Spitalul Bagdasar-Arseni din București.

Nouă dintre răniţii incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti au murit astăzi, șapte în spitalele din ţară şi alţi doi în străinătate.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat că astăzi două avioane SMURD au plecat spre Austria cu doi pacienţi, derulându-se totodată discuţii pentru preluarea de noi pacienţi de către Norvegia şi Finlanda.

Mâine va veni şi o echipă de medici francezi pentru a evalua starea pacienţilor şi pentru transportarea unora în spitalele din Franţa, iar luni dimineaţă va sosi o echipă de medici din Germania.

Marea Britanie şi Ungaria au anunţat că vor prelua mai mulţi bolnavi, iar Franţa trimite echipe de medici în Romania să ajute la tratarea victimelor.

Costurile, decontate integral de guvern din fondul de rezervă

În ceea ce priveşte costurile, acestea vor fi decontate integral de guvern din fondul de rezervă, atât pentru pacienţi cât şi pentru un aparţinător al acestora.

"La fondul de rezervă al guvernului se găsesc peste 250 de milioane de euro. Această sumă este mai mult decât suficientă pentru a da asigurări că nu se va pune punct şi vor fi decontate în măsura necesităţilor. Problema financiară nu este nicidecum prioritară în acest moment", a spus premierul interimar.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că toţi cei opt pacienţi transferaţi la Bruxelles au aterizat cu bine, fiind preluaţi fără probleme de medicii belgieni.

Suport psihologic pentru victime

Mai mulţi psihologi români sunt în continuare lângă pacienţii internaţi în spitalele bucureştene afectaţi de incendiul produs în urmă cu o săptămână la clubul Colectiv.

Reporterul Marilena Frâncu ne-a informat că primesc consiliere deopotrivă victimele şi aparţinătorii lor.

Într-un comunicat remis la redacţie se precizează că în caz de nevoie, suportul psihologic poate fi oferit şi telefonic, la numărul 021.96.47.

Sunt în total 176 de psihologi şi alţi 65 de studenţi care s-au oferit să ajute victimele tragediei din clubul Colectiv, dar şi persoanele implicate în accidentul de joi seară de la o fabrică de pâine din Braşov.

De asemenea, spitalele care încă au nevoie de psihologi sunt rugate să se adreseze Colegiului Psihologilor din România - se mai arată în comunicat.

Doi pacienți sunt internați într-un spital din Israel

În Israel în prezent sunt internaţi doi pacienţi în stare gravă în urma tragediei de la Bucureşti.

Ambasadoarea României în Israel a fost la Spitalul Hadassah din Israel, unde se află internată o tânără.

Personalul diplomatic este în legătură permanentă cu medicii care tratează pacienţii din România, transmite corespondentul RRA Dragoş Ciocârlan.

Mesaj al președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis este alături de famiile care au primit astăzi vestea pierderii celor dragi.

Într-o postare pe Facebook, şeful statului scrie:

"Sunt cu gândul şi cu sufletul alături de familiile îndoliate, care au primit astăzi vestea tragică a dispariţiei celor dragi, aflaţi în suferinţă în spitale. Dumnezeu să-i odihnească!"

Mai multe știri despre incendiul din clubul Colectiv din capitală găsiți pe portalul nostru special.


Etichete incendiu in clubmortiranitipacienticlub colectivincendiuspitaleOlandabilantstare criticasmurdSorin CimpeanumediciRaed ArafatKlaus IohannisIsraelBelgia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live