Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

26 Februarie 2019
Vizualizari: 545
Comentează add

Peste cinci sute de români au căzut victime anul trecut traficului de persoane, iar aproximativ 40% dintre ei au fost minori.

Traficanţii de persoane "şi-au schimbat modul de operare"

daniela-manuta
Peste cinci sute de români au căzut victime anul trecut traficului de persoane, iar aproximativ 40% dintre ei au fost minori.
 
Directorul agenţiei naţionale pentru combaterea acestui fenomen (Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - n.r.), Maximilian Nicolae, spune că în prezent există o schimbare a modului de operare a celor care se ocupă cu traficul de persoane. El atrage atenţia că victimele sunt recrutate mai degrabă de către cineva aflat în cercul de cunoştinţe sau prieteni, ceea ce face ca încrederea persoanei respective să fie uşor de câştigat:
 
Maximilian Nicolae: În ultimii ani asistăm la o schimbare a modului în care traficanţii acţionează. Probabil că încă imaginea este aceea a traficanţilor duri, violenţi, constituiţi în grupări organizate foarte mari, bine structurate, care prin răpire reuşesc să racoleze victimele. Nu, lucrurile s-au schimbat! Mijloacele nu mai sunt cele violente, se merge mai mult pe convingere, pe câştigarea încrederii, pe înşelare. Asistăm la o schimbare a modului de operare şi, în acelaşi timp, la un efort susţinut al instituţiilor de aplicare a legii în a cunoaşte din timp şi a ţine pasul cu aceste schimbări.
 
Realizator: 70% dintre victimele traficului de persoane înregistrate anul trecut au fost exploatate sexual 0 a mai spus Maximilian Nicolae.
 
Reporterul nostru Daniela Mănuţă marchează lansarea unei campanii naţionale intitulate "Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit"

Etichete traficanti de persoanemod de operareanitpminoriAgenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoanemaximilian nicolaeDistruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live