Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela Petcu

29 Decembrie 2021
Vizualizari: 507
Comentează add

Valorile de trafic la frontiera cu Bulgaria au fost mult mai mari anul acesta de sărbători faţă de perioada similară din 2020.

Trafic intensificat la frontiera cu Bulgaria

marcela-petcu

Foto: Arhivă.

Realizator: Valorile de trafic la frontiera cu Bulgaria au fost mult mai mari anul acesta de sărbători faţă de perioada similară din 2020. O explicaţie este şi faptul că au fost relaxate restricţiile înainte de sărbători. La Giurgiu, spre exemplu, creşterea este de aproape 60%, iar cel mai tranzitat sens a fost cel de ieşire din ţară. 

Reporter: Potrivit Poliției de Frontieră, în ultima perioadă a crescut numărul românilor care ies din țară pentru a-și petrece sărbătorile peste graniță, la vecinii bulgari sau la turci. Numai în perioada 24-26 decembrie, prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu-Ruse au fost efectuate formalitățile pnetru 14.000 de persoane. Cele mai multe persoane s-au înregistrat pe sensul de ieșire din țară. Valurile de trafic sunt cu 60% mai mari decât în perioada similară din 2020, când erau mai multe restricții generate de pandemia de coronavirus. Acum, spre exemplu, în Bulgaria pot intra nu doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, ci și cele care prezintă un test PCR negativ.


Etichete (ii)traficbulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live