Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

19 Ianuarie 2017
Vizualizari: 739
Comentează add

UPDATE: Traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa a fost reluat pe ambele sensuri.

Trafic afectat de vremea nefavorabilă în ţară

adriana-leu

Foto: Arhivă.

UPDATE: Traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa a fost reluat pe ambele sensuri, dar între Drajna şi Feteşti se circulă controlat, în coloană, autovehiculele fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

La această oră sunt închise doar punctele de trecere a frontierei care implică traversarea Dunării cu bacul.

______________________________________

Gerul va afecta cea mai mare parte a ţării până la sfârşitul săptămânii.

Meteorologii avertizează că frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între minus 20  şi minus 10 grade, iar maximele termice vor fi preponderent negative.

Un singur tronson de drum naţional rămâne închis din cauza vântului care spulberă zăpada, DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi.

Maşinile cu masă mai mare de 7,5 tone nu au voie să circule în judeţul Constanţa pe DN 3 Cobadin - Ostrov şi între Giurgiu şi Călăraşi, pe DN 41 Daia - Olteniţa.

Probleme sunt şi cu traficul feroviar. 28 de trenuri care circulau în sudul ţării au fost anulate astăzi.

CFR Călători anunţă că pe magistrala Bucureşti - Constanţa se circulă cu locomotive electrice, iar între Dragoş Vodă şi Lehliu viteza este limitată.

De asemenea, pe segmentele Urziceni - Slobozia, Constanţa - Mangalia şi Medgidia - Tulcea oraş se circulă cu locomotive Diesel.

Din cauza vântului puternic, porturile maritime şi cele fluviale rămân închise.

Valurile depăşesc chiar şi 4 metri înălţime, în timp ce porturile de pe canalele navigabile Medgidia şi Murfatlar sunt închise din cauza podurilor de gheaţă.

Vreme rea şi în Europa

În Bulgaria este în vigoare şi astăzi o avertizare cod galben de ninsori, polei şi vânt, traficul fiind limitat temporar pe segmentul Ruse-Razgrad, iar pe alte drumuri, acesta se desfăşoară în condiţii de iarnă, avertizează Ministerul de Externe.

După cum ne-a informat corespondenta Radio România Actualităţi, Elena Postelnicu, centrul Italiei este afectat de 24 de ore de ninsori abundente şi viscol. O avalanşă a îngropat sub zăpadă un hotel din apropierea oraşului Pescara.

Cei trei clienţi cazaţi în hotel sunt daţi dispăruţi. Cod galben de ninsori este emis şi pentru regiunea spaniolă Valencia, iar pentru litoralul croat al Adriaticii este în vigoare un cod roşu de ploi abundente şi cod portocaliu de vânt puternic.


Etichete traficmeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live