Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 1184
Comentează add

În timp ce Italia, Spania, Franța sau România continuă lupta cu epidemia de coronavirus, sunt țări europene care se pregătesc să relaxeze din restricții.

Tot mai multe state europene pregătesc măsuri de relaxare a restricțiilor

laurentiu-vaduva

Piaţa Amagertorv din Copenhaga. Foto: Arhivă/ wikipedia.org.

În timp ce Italia, Spania, Franța sau România continuă lupta cu epidemia de coronavirus, sunt țări europene care se pregătesc să relaxeze din restricții după ce au constatat scăderi ale numerelor de cazuri grave și de decese.

Unele guverne precum cel austriac vor totuși să păstreze portul obligatoriu al măștilor medicinale în magazine și transportul public, deși Organizația Mondială a Sănătății avertizează că doar folosirea măștilor nu reprezintă o soluție miraculoasă pentru a preveni infectarea.

Austria a fost prima țară europeană care a anunțat măsuri de relaxare a restricțiilor, vor fi deschise o parte din magazine dar numai începând de luni, a doua zi a Paștelui catolic.

Danemarca dorește să redeschidă de la 15 aprilie grădinițele și școlile pentru copiii din clasele I-V, ca o primă măsură de relaxare. Premierul Mette Frederiksen a mai anunțat că va veni cu un plan de ridicare graduală și a altor restricții, până de Paște, dar numai dacă numărul de infectări și decese va rămâne stabil. Ea a avertizat însă că până pe 10 mai cel mai devreme, rămân interzise adunările de peste 10 oameni, iar festivalurile și alte asemenea evenimente de masă, nu se vor mai organiza până la mijlocul lunii august.

Și în Spania, premierul Pedro Sanchez, a lăsat să se înțeleagă faptul că ar putea apărea unele relaxări, deși izolarea rămâne în vigoare până la 26 aprilie.

În Germania aflată în izolare până cel puțin la 19 aprilie, guvernul a refuzat să ofere cetățenilor o dată fermă de relaxare a restricțiilor.

Autoritățile poloneze se gândesc să organizeze totuși alegerile prezidențiale din luna mai, dar prin corespondență.


Etichete (ii)restrictiirelaxarecovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live