Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Septembrie 2018
Vizualizari: 1029
Comentează add

Ion Ficior a fost găsit vinovat anul trecut pentru moartea a 103 deţinuţi politici în perioada 1958-1963, când a fost comandant al coloniei de muncă de la Periprava.

Torţionarul comunist Ion Ficior a murit în închisoarea Jilava

radiojurnal

 Ion Ficior. Foto: captură youtube.com

Torţionarul comunist Ion Ficior a murit miercuri, 26 septembrie, în închisoare. El ispăşea o pedeapsă de 20 de ani de închisoare dată de Instanţa Supremă anul trecut în martie pentru infracţiuni contra umanităţii la spitalul penitenciar de la Jilava.

Ficior avea 89 de ani şi suferea de mai multe boli cronice, precizează pentru RRA surse din spitalul de la Jilava. Ion Ficior a fost găsit vinovat anul trecut pentru moartea a 103 deţinuţi politici în perioada 1958-1963, când a fost comandant al coloniei de muncă de la Periprava şi când a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici.

Un alt torţionar comunist, Alexandru Vişinescu, fost comandant al penitenciarului de la Râmnicu Sărat a fost condamnat de justiţia română în februarie 2016 la 20 de ani de închisoare, de asemenea pentru infracţiuni contra umanităţii.

Cele două procese penale a fost deschise prin denunţul depus de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.


Etichete Ion FiciorJilavaAlexandru Vişinescu,Peripravacomunismtor'ionari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live