Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

9 Februarie 2013
Vizualizari: 2003
Comentează add

Flacăra Festivalului Olimpic al Tineretului European(FOTE) 2013 a fost purtată pe principalele artere din Bucureşti, în drumul său spre Braşov.

Torţa Olimpică la Bucureşti Torţa Olimpică la Bucureşti - Conține video

petrut-hirtescu

Torţa olimpică. Sursa: cor.ro

Ivan Patzaichin a fost primul purtător al Torţei Olimpice a FOTE 2013 din ştafeta care a plecat, sâmbătă, de la sediul Comitetului Olimpic şi a străbătut un traseu de 15 km atingând puncte importante din Bucureşti.

Din ştafeta de 70 de persoane au făcut parte Alina Dumitru, Laura Badea, Camelia Potec, Monica Roşu sau Gabriela Szabo.

Traseul a inclus plecarea la ora 12.00 din faţa Casei Olimpice şi pe parcursul a 15 km a trecut prin puncte importante din Bucureşti, printre care Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Primăria Municipiului sau Pasajul Basarab.

Mascota FOTE2013. Sursa eyowf2013.ro

Drumul Torţei Olimpice prin Bucureşti

Ştafeta a plecat de pe Bulevardul Kiseleff, până în Piaţa Victoriei, a trecut prin faţa Muzeului Antipa, pe la Palatul Victoria după care a străbătut toată Calea Victoriei. 

Purtătorii torţei olimpice au traversta apoi podul de peste Dâmboviţa şi au continuat periplul pe Bulevardul Naţiunilor Unite până la intersecţia cu Bulevardul B.P. Hasdeu.  

Flacăra Olimpică a trecut pe Splaiul Independenţei şi pe Bulevardul Gheorghe Marinescu. 

După o ceremonie la Palatul Cotroceni, purtătorii Flăcării Olimpice au parcurs şoselele Cotroceni si Grozăveşti, dupa care au urcat pe Pasajul Basarab. 

La coborârea de pe pasaj, ştafeta şi-a continuat drumul pe Bulevardele Banu Manta, Ion Mihalache şi Ion Mincu, în direcţia Monumentului Eroilor Aerului de pe Bulevardul Aviatorilor. 

Torţa Olimpică s-a îndreptat către Piata Charles de Gaulle, de unde, pe Bulevardul Constantin Prezan, s-a intors la Arcul de Triumf, in faţa Casei Olimpice.

 FOTE 2013 Sursa: eyowf2013.ro

Duminică, la ora 9.00, Torţa Olimpică pleacă spre Braşov

După drumul de aproximativ patru ore prin Bucureşti, torţa olimpică a revenit în faţa sediului COSR, iar duminică, la ora 9.00, va pleca spre Braşov. 

Tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani vor concura între 17 şi 22 februarie, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, la opt competiţii de sporturi de iarnă: schi alpin, biatlon, schi fond, patinaj artistic, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, snowboard şi sărituri cu schiurile.

Probele sunt organizate la Braşov, Râşnov, Predeal, Fundata şi Poiana Braşov.

Peste 1.400 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic".

Melodia oficială a FOTE 2013 - Balada lui Ciprian Porumbescu

La toate cele opt probe intrarea va fi gratuită. Mai mult, elevii şi studenţii vor avea trasport asigurat de organizatori, potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Mădălin Iacob.

Dacă mascota festivalului, ursul carpatin "Martin", a fost stabilă încă de acum doi ani, melodia oficială a fost aleasă zilele trecute: este vorba de Balada lui Ciprian Porumbescu, prelucrată de Emil Lassaria.

Modul de lucru al românilor i-a uimit şi pe supervizorii Comitetului Olimpic European.

Românii, "maeştrii aranjamentelor de ultim moment"

Katerina Nycova, a fost surprinsă de cum au evoluat pregătirile de la ultima ei vizită.

"Românii au un mod aparte de a lucra şi aş spune că sunt maeştrii aranjamentelor de ultim moment. Am văzut multe progrese de la mijlocul lui ianuarie.

"Sunteţi pe calea cea bună, dar mai sunt o mulţime de lucruri de făcut, dar sunt sigură că veţi reuşi şi că va fi un festival foarte reuşit", a adăugat Katerina Nycova.

O competiţie de asemenea calibru influenţează extrem de mult şi turismul din zonă.

Pârtiile de ski din Poiana Braşov. Sursa: eyowf2013.ro

Pe lângă investiţia în bazele sportive, Braşovul speră să atragă în urma festivalului olimpic şi mai mulţi turişti.


Etichete Ştiri BucureştiFote 2013BraşovIvan PatzaichinAlina DumitruLaura BadeaCamelia PotecMonica RoşuGabriela Szabo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live