Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

26 Iulie 2010
Vizualizari: 1460
Comentează add

Directorul general al companiei British Petroleum, Tony Hawyard, ar putea fi demis după ce a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat combaterea mareei negre în Golful Mexic, potrivit BBC.

Tony Hawyard, directorul BP, ar putea fi demis

bogdan-mihai

Preşedintele Biritish Petroleum, Tony Hayward (centru). Foto: Reuters.

Într-o încercare de a-şi ameliora imaginea, compromisă grav de explozia şi scufundarea platformei Deepwater Horizon în 22 aprilie, compania British Petroleum şi-ar putea sacrifica directorul general, Tony Hayward, foarte criticat în SUA pentru modul în care a gestionat combaterea mareei negre în Golful Mexic, potrivit BBC.

În weekend, un purtător de cuvânt al British Petroleum a declarat că Tony Hayward a continuat să aibă sprijinul board-ului, dar un oficial al guvernului american, citat de Associated Press, a declarat că persoane importante din conducerea companiei au furnizat informaţii despre o schimbare la conducerea multinaţionale petroliere.

Compania a adăugat că o nouă reuniune a board-ului va avea loc luni noapte şi că toate deciziile vor fi făcute publice.

Potrivit BBC, actualul director general ar putea fi înlocuit de colegul său american Bob Dudley, care a preluat gestionarea operaţiunilor de curăţare a Golfului Mexic.

Tot în cadrul şedinţei de luni noapte, board-ul British Petroleum va discuta despre conturile de compensare care vor acoperi costurile despăgubirilor.

Estimate la 19 miliarde de lire sterline, ele pot duce la cea mai mare pierdere trimestrială înregistrată vreodată de o companie britanică.

Inginer de profesie, Tony Hayward are 28 de ani de activitate în cadrul companiei British Petroleum şi a avut o susţinere puternică pentru a primi postul de director general în 2007, cand Lord Browne s-a retras.

Tony Hayward, aspru criticat

În momentul în care a devenit director executiv al companiei în 2007, Tony Hayward a declarat că obiectivul său principal îl reprezintă siguranţa şi fiabilitatea.

Explozia produsă pe platforma petrolieră Deepwater Horizon în data de 20 aprilie, care a dus la moartea a 11 muncitori şi a declanşat cea mai mare deversare de petrol din SUA, a ridicat întrebări cu privire la modul în care conduce compania.

Tony Hayward a fost aspru criticat de rezidenţii din Golful Mexic şi de către politicienii din SUA pentru modul în care a gestionat dezastrul ecologic şi pentru numeroasele gafe.

Directorul executiv al BP a fost criticat public şi de către membrii Comitetului Energiei şi Comerţului pentru refuzul de a răspunde la întrebări în cadrul unei audieri a Congresului.

British Petroleum a pierdut 40% din capitalizarea sa de piaţă după deversările de petrol din mai.

Este de aşteptat ca rezultatele financiare ale companiei pentru al doilea trimestru, ce urmează a fi date publicităţii marţi, să arate constituirea unor fonduri speciale pentru costurile de curăţare, despăgubiri şi amenzile care trebuiesc plătite.


Etichete Catastrofa ecologică din Golful MexicBritish PetroleumTony HaywardDeepwater Horizondemiterepierderi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live