Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Noiembrie 2017
Vizualizari: 680
Comentează add

Ministrul energiei a dat asigurări că stocurile de combustibili pentru iarnă sunt mai mari decât necesarul estimat

Toma Petcu: România e pregătită pentru iarnă

radiojurnal

Ministrul Energiei, Toma Petcu. Foto: Arhivă

România are destule resurse energetice pentru a trece peste iarnă, chiar şi în condiţiile în care vremea va fi foarte friguroasă, iar ninsorile foarte abundente, a dat asigurări astăzi ministrul energiei, Toma Petcu.

La o conferinţă de specialitate, el a explicat că stocurile de combustibili pentru iarnă sunt mai mari decât necesarul estimat şi a dat exemplul rezervelor de gaz natural.

Toma Petcu: "Deşi consumul de gaze din România a scăzut, pentru că au dispărut unii mari consumatori, anul acesta am înmagazinat cu 1,6 mai mult şi vreau să vă spun că în acest an compania Romgaz, companie la care statul este acţionar majoritar, a extras cu peste 24% mai mult decât anul trecut.

Se tot pune problema dacă ne ajung aceste gaze. Răspunsul este simplu: da, ne ajung. Pe de altă parte, în spaţiul public au apărut o serie de declaraţii alarmiste cum că la iarnă România va trebui să importe gaze.

Mă mir că în 2017 există oameni, culmea!, mulţi dintre ei cu mare experienţă şi expertiză în domeniu care declară îngroziţi acest lucru. Totuşi, România importă de zeci de ani de zile gaze naturale, în mod special iarna pe vârfurile de consum."

Rezervele de apă din lacuri sunt cu peste 10% mai mari faţă de nivelul stabilit prin programul de iarnă, iar la cărbune, stocurile din depozitele termocentralelor au fost dublate, astfel încât să nu mai existe situaţii ca cele din iarna trecută, când transportul cărbunelui din carieră în centrale a durat şi 13 ore pe o distanţă de doar 60 de km, a precizat Toma Petcu.


Etichete Ministrul EnergieiToma PetcuRomgazresurse energetice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live