Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 147
Comentează add

Toate cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat şi nu de primării, a anunţat liderul Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.

Toate cheltuielile legate de centrele de vaccinare, de la bugetul de stat

iulian-olescu

   Emil Boc. Foto: Arhivă.

Toate cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat şi nu de primării, a anunţat liderul Asociaţiei Municipiilor din România, primarul Clujului, Emil Boc, după discuţii avute la Ministerul Finanţelor. O ordonanţă de urgenţă în acest sens urmează să fie emisă săptămâna aceasta. Iulian Olescu relatează.
 
Reporter: Subiectul principal abordat în cadrul întâlnirii cu ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, a fost cel legat de acoperirea cheltuielilor cu organizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat la finalul discuțiilor președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc.
 
Emil Boc: Ministrul finanțelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune legea statului român? Și mă refer aici la strategia națională de vaccinare aprobată de Guvernul României. Toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare și de plată a personalului se suportă de la bugetul central. Ministrul finanțelor ne-a asigurat că această prevedere legală va fi respectată.
 
Reporter: Emil Boc a precizat că nu are nimic personal cu ministrul sănătății, dar că nu înțelege cum a fost posibil ca acesta să ignore reglementările existente și să semneze o ordonanță de urgență în care se prevedea suportarea de către administrațiile locale a acestor cheltuieli. El a adăugat că reprezentanții Asociației Municipiilor din România solicită ca, pe viitor, toți miniștrii să țină cont de legislația în vigoare și să nu se mai aloce niciodată atribuții suplimentare pentru administrația locală fără a se asigura și resursele financiare în vederea implementării acestor sarcini și numai după consultarea administrației publice locale.
 
(RS)
 

Etichete centre de vaccinarecheltuielibugetEmil Boc(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live