Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2017
Vizualizari: 784
Comentează add

Ministerul Justiţiei va stabili un prag valoric "rezonabil" de la care abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune.

Toader: Se va stabili un prag valoric "rezonabil" pentru abuzul in serviciu

radiojurnal

 Ministrul Justiției, Tudorel Toader. Foto: Arhivă.

Ministerul Justiţiei va stabili un prag valoric "rezonabil" de la care abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune.

Precizarea a fost făcută, în această dimineaţă, la un post de televiziune, de ministrul Toader Tudorel, ca urmare a deciziei pe care Curtea Constituţională a dat-o, ieri, în cazul excepţiei de neconstituţionalitate invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Tudorel Toader: Aşteptăm întâi decizia Curţii, motivarea ei, integrală nu umai comunicatul, după are vom face dezbateri cu profesioniştii dreptului, cu societatea civilă pentru a vedea care poate fi pragul acela rezonabil de natură să pună de acord prevederile din Codul Penal cu decizia Curţii Constituţionale, pentru că se vorbeşte de obligaţia legiuitorului primar sau delegat.

Şi premierul Sorin Grindeanu consideră că trebuie stabilit acest prag prin adoptarea unui act normativ în urma unei consultări publice.

Sorin Grindeanu: Eu cred că procedura corectă este proiect de lege, avizat, lucrat la Ministerul Justiţiei prin dezbatere publică aşa cum a fost şi proiectul iniţial, dezbatere publică, transparent, asumat de guvern trimis către parlament.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că este la latitudinea parlamentului să stabilească ce prag se impune în cazul prejudiciilor cauzate de faptele de abuz în serviciu.

Bombonica Prodana a invocat neconstituţionalitatea articolului respectiv în dosarul angajărilor la Direcţia de Asistenţă Socială Teleorman, în care este cercetată.


Etichete ministerul justitieitudorel toaderabuzul in serviciuccrsorin grindeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live