Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

11 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1576
Comentează add

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru Radio România Actualităţi că parteneriatul strategic româno-american este în continuare foarte solid.

Titus Corlăţean, întrevedere cu Victoria Nuland la Bucureşti

carmen-gavrila

 Ministrul de externe, Titus Corlăţean. Foto: Arhivă.

Adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, are programată astăzi o întâlnire cu ministrul de externe Titus Corlăţean.

Ministrul român a declarat pentru Radio România Actualităţi că parteneriatul strategic româno-american este în continuare foarte solid şi că orice subiect, inclusiv statul de drept, poate fi discutat dacă partea americană are nelămuriri.

 Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a explicat că interesul american pentru chestiunea statului de drept trebuie înţeles în contextul parteneriatului cu România în cadrul NATO.

Titus Corlăţean a precizat că nu pot exista semne de întrebare în ceea ce priveşte angajamentul României de respectare a statului de drept, dar că autorităţile române sunt gata să ofere orice lămurire ar fi nevoie.

"Dacă există lucruri de clarificat, ăsta este un foarte bun prilej, discutând direct aceste aspecte, nu prin intermediul presei, nu văzând tot felul de exagerări sau denaturări. Da, există interes din partea părţii americane pentru acest aspect specific.

"E normal, până la urmă, pentru că România este un aliat extrem de serios, extrem de solid şi interesează Statele Unite ce se întâmplă în România, iar asta nu pune în nici un caz sub semnul întrebării o relaţie de cooperare excepţională care există între Bucureşti şi Washington", a declarat Titus Corlăţean.

Vizita Victoriei Nuland, "legată de acţiunile USL"

Opoziţia consideră că vizita oficialului american demonstrează că Washingtonul este îngrijorat de situaţia din România.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, fost ministru al justiţiei, a declarat că vizita Victoriei Nuland este legată de acţiunile USL.

"Vizita în sine legată strict de acest subiect, funcţionarea statului de drept, este un blam pentru Guvernul Ponta şi pentru domnul Crin Antonescu, pentru că amândoi au aplicat de-a lungul timpului lovituri demolatoare atât statului de drept, cât şi funcţionării justiţiei din România.

"Efectul imediat şi imprevizibil al acestei vizite este, în general, scăderea încrederii faţă de Guvernul României, scăderea încrederii în România ca ţară sigură pentru investiţii", a spus Cătălin Predoiu.

Respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei vor fi temele de discuţie săptămâna viitoare între reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi conducerea CSM.

Noul preşedinte al CSM, judecătorul Adrian Bordeanu, a anunţat că şi alte ambasade doresc să discute cu conducerea CSM.

Ambasada Marii Britanii a precizat pentru Radio România că, potrivit protocolului, diplomaţii britanici de la Bucureşti se întâlnesc în fiecare an cu noua conducere a CSM şi deci şi anul acesta va avea loc o întrevedere, iar detaliile urmează să fie stabilite în perioada următoare. 


Etichete Victoria NulandTitus CorlăţeanîntâlnireNATOUSLCătălin Predoiustat de drept

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live