Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Târgu Mureş

17 Decembrie 2019
Vizualizari: 470
Comentează add

"Tinerii târgumureșeni nu sunt interesați de Revoluție, iar celor vârstnici nu le mai pasă", susţine președintele Asociației ”Identitatea Revoluției Române” din Târgu Mureș.

Tinerii târgumureșeni nu sunt interesați de Revoluție

radio-romania-targu-mures

 Gelu Voican Voiculescu (stânga), Ion Iliescu (mijloc) şi Petre Roman (dreapta), în anul 1990. Foto: Arhivă.

Tinerii târgumureșeni nu sunt interesați de Revoluție, iar celor vârstnici nu le mai pasă. Acestea sunt câteva dintre opiniile celor chestionați despre semnificația momentului din Decembrie 1989 și cei 30 de ani care au trecut de atunci, în România.

Mulți se arată dezinteresați de subiectul Revoluției și puțini au admis că unele lucruri s-au schimbat în bine în acești ani.

Președintele Asociației ”Identitatea Revoluției Române” din Târgu Mureș, Aurel Vuță, susține și el că în prezent nu ne mai cinstim eroii și că decidenții noștri politici și administrativi au uitat de Revoluție.

"Revoluția e dată uitării, în special de cei care ar trebui să aibă în vedere că ei au ajuns astăzi pe niște posturi, funcții datorită celor care s-au jertfit. Nu e ceea ce am sperat noi, astăzi România a devenit o colonie. La 30 de ani de la Revoluție trăim niște…mă fac să mă gândesc la perioada stalinistă, când Securitatea și justiția tăiau și spânzurau. Avem un serviciu de informații care lucrează cu protocoale secrete, se ascultă milioane de oameni, or noi pentru asta am luptat, alții au murit pentru libertate. De când a apărut Internetul, Facebookul, ne-au topit mințile", susţine Aurel Vuță.


Etichete Președintele Asociației ”Identitatea Revoluției Române” din Târgu MureșAurel VuțărevoluţieMureş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live