Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

14 Octombrie 2009
Vizualizari: 1928
Comentează add

Doina Ruşti, Filip Florian, Robert Şerban şi Lucian Dan Teodorovici vor fi prezenţi la ediţia de anul acesta a târgului de carte de la Frankfurt.

Tineri scriitori români, la Frankfurt

ionut-dragu

Robert Şerban se va afla la Frankfurt pentru a-şi lansa traducerea în germană a volumului de versuri "Cinema la mine-acasă", carte apărută la Editura Cartea Românească, în anul 2006. Volumul "Cinema la mine-acasă" a obţinut Premiul revistei Observator Cultural pentru "Cea mai bună carte de poezie a anului 2006" şi Premiul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timişoara, în anul 2007.

De asemenea, Robert Şerban va citi câteva poeme în limba română din volumul "Heimkino, bei mir", publicat de Editura Pop, în traducerea lui Hellmut Seiler, care va fi prezentat, vineri, la standul României. Tot vineri, Robert Şerban va prezenta romanul "Fantoma din moară" de Doina Ruşti, apărut la Editura Polirom, în anul 2008, în colecţia "Ego. Proză".

Doina Ruşti autoarea cărţii "Fantoma din moară" va fi de asemenea prezentă la Frankfurt pentru târgul de carte. Doina a obţinut premiul Uniunii Scriitorilor din România cu "Fantoma din moară". La eveniment, scriitoarea Doina Ruşti va citi un fragment din carte, în limba română, iar traducătoarea Eva Wemme - în limba germană.

Scriitorul Filip Florian va participa la o lectură-dezbatere, în cadrul târgului, sâmbătă, 17 octombrie, alături de scriitorul Attila Bartis. Filip Florian va citi un fragment din romanul "Zilele regelui", în limba română, fragmentul în limba germană urmând a fi citit de Georg Aescht.

Tot sâmbătă, la standul naţional, va fi prezentată traducerea în germană a volumului de povestiri "Atunci i-am ars două palme" de Lucian Dan Teodorovici (Polirom, 2004). Volumul a apărut de curând la Editura Pop, în traducerea lui Edith Konradt.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Ministerului Culturii Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

Târgul de carte de la Frankfurt va avea loc în perioada 14 - 18 octombrie, iar invitatul de onoare din acest an al prestigioasei manifestări este China.


Etichete cartescriitorifrankfurt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live